Χαζεύοντας τον Φορτούνη…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παίρνει στον Ολυμπιακό τον Κώστα Φορτούνη, δηλαδή έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο είχε μιλήσει εγκωμιαστικά δημοσίως από τότε που είχε αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ. Σε μια εκδήλωση στον Πειραιά, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε αναφερθεί στην επιθυμία του να κάνει παίκτη της ομάδας του τον Φορτούνη, ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των τελευταίων ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 
 
Ο Φορτούνης δεν πήγε στον Ολυμπιακό από τον Αστέρα Τρίπολης, έκανε το βήμα στο εξωτερικό παίζοντας στο γερμανικό πρωτάθλημα, έφτασε κοντά και… μακριά από τους ερυθρόλευκους στις αρχές της φετινής μεταγραφικής περιόδου και τελικά αποφάσισε να δοκιμάσει στο σκληρό ανταγωνισμό του Ολυμπιακού παρά στη μεγαλύτερη σιγουριά θέσης βασικού σε άλλη ελληνική ομάδα. 
 
Για τον Φορτούνη ουδείς αμφιβάλλει για τις εξαιρετικές ικανότητές του στο δημιουργικό παιχνίδι, όπως και στη μεγάλη προοπτική εξέλιξής του. Η τακτική παιδεία του εμπλουτίστηκε με την εμπειρία της Γερμανίας και απομένει να φανεί η ανθεκτικότητα της ποδοσφαιρικής του προσωπικότητας, διεκδικώντας χρόνο συμμετοχής στο πλούσιο ρόστερ των ερυθρόλευκων.
 
Από αυτήν εδώ τη γωνιά αξίζει να προστεθεί η μαρτυρία όσων είχαν παρακολουθήσει την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας πριν από το EURO 2012, όταν ο Φορτούνης είχε κληθεί από τον Φερνάντο Σάντος και είχε αποτελέσει μέλος της αποστολής στην Πολωνία. Στα τελευταία φιλικά και προπονήσεις πριν από το τουρνουά έκανε τέτοια «μαγικά» με την μπάλα, που ο Σάντος και οι διεθνείς σταματούσαν το πρόγραμμα και τον αποθέωναν!

Σχετικά άρθρα