Μίτσελ: «Περιμένουμε αφίξεις στις ΗΠΑ»

 
Για τη σημασία του ταξιδιού του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ, για τον Φορτούνη αλλά και τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού μίλησε ο Μίτσελ πριν από την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για το ICC. 
 
«Αυτός είναι ο στόχος, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να συνεχίσουμε να παίζουμε αγώνες απέναντι σε σημαντικές ομάδες και να μαθαίνουμε. Περιμένουμε να διεκπεραιωθούν κάποιες υποθέσεις μέσα στις επόμενες ημέρες και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα έχουμε κάποια νέα πρόσωπα κοντά μας στην Αμερική».
 
Όσον αφορά την περίπτωση του Κώστα Φορτούνη και την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου του ρόστερ, σχολίασε: «Μου αρέσουν οι καλοί ποδοσφαιριστές. Τον Φορτούνη τον παρακολουθούμε εδώ και κάποιο διάστημα, καθυστέρησαν λίγο οι διαπραγματεύσεις, αλλά σήμερα περνάει τις ιατρικές εξετάσεις κι ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να μας βοηθήσει μέσα στη χρονιά».
 
Τέλος, επανέλαβε τη σημασία της συμμετοχής του Ολυμπιακού σε ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά, απέναντι σε μεγάλες ομάδες ενόψει της νέας σεζόν: «Έχουμε την εμπειρία από πέρυσι, όταν κάναμε μία δυνατή προετοιμασία απέναντι σε ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Βαλένθια κι άλλες δυνατές ομάδες. Δεν πήραμε καλά αποτελέσματα, αλλά μάθαμε πολλά. Όλοι συμφωνούμε ότι η προετοιμασία χρησιμεύει για να μαθαίνουμε και δεν έχει τόσο σημασία να παίρνουμε τώρα θετικά αποτελέσματα, αλλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς».
 
Ανυπόμονος εμφανίστηκε και ο Μπάλαζ Μέγιερι: «Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα να προετοιμαστεί με ένα τέτοιο τουρνουά για το πρωτάθλημα και το Champions League. Παίζουμε απέναντι σε πολύ μεγάλες ομάδες και πιστεύω ότι είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για εμάς».
 
Σχετικά με το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας που ολοκληρώθηκε, σχολίασε: «Πάντα θέλουμε να βελτιωνόμαστε. Ήταν δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες. Κύριο μέλημά μας ήταν η φυσική κατάσταση και τώρα πρέπει να παίξουμε παιχνίδια, να γνωριστούμε λίγο καλύτερα, καθώς αποκτήσαμε νέους παίκτες κι ανυπομονώ γι’ αυτό».
 
Για το αν αυτοί οι σημαντικοί αγώνες είναι η καλύτερη «πρόβα» ενόψει Champions League, τόνισε: «Είναι καλό να αγωνίζεσαι απέναντι σε ομάδες αυτού του επιπέδου υπό αυτές τις συνθήκες, σε καλά γήπεδα και θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να προετοιμαστούμε για το Champions League».
 
Για το αν το τουρνουά αυτό θα βοηθήσει την ομάδα να προετοιμαστεί ιδανικά για το Champions League, μίλησε και ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ: «Εμείς συνεχίζουμε βλέποντάς το ως ένα ακόμα στάδιο της προετοιμασίας μας για το Champions League και το πρωτάθλημα. Προφανώς θέλουμε να υπερασπιστούμε τη φανέλα της ομάδας και να δείξουμε ότι ο σύλλογός μας είναι άξιος σεβασμού, να αφήσουμε καλές εντυπώσεις με τη συμμετοχή μας. Φυσικά είναι και μία ευκαιρία για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».
 
Για το αν η ομάδα θα εμφανιστεί βελτιωμένη φέτος μετά και τις νέες προσθήκες, o «Τσόρι» τόνισε: «Είναι λογικό όταν μία ομάδα έχει αρκετές αλλαγές να χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο. Πρέπει να γνωριστούμε, γι’ αυτό είναι πολύ καλό ότι κάνουμε αυτά τα δύο ταξίδια τώρα, το ένα ήδη στην Αυστρία και στην Αμερική τώρα. Αυτός ο χρόνος θα μας βοηθήσει να δεθούμε περισσότερο ως ομάδα. Όπως λέω πάντα, ο συνδυασμός εμπειρίας και νιάτων είναι πάντα πολύ καλός».
 
Τέλος, για το πολύ όμορφο γκολ που πέτυχε στην Αυστρία, σχολίασε γελώντας: «Είναι αποτέλεσμα της στιγμής, ήταν μία όμορφη στιγμή για εμένα. Ήταν στην προπόνηση, αλλά μακάρι να μπορέσω φέτος να πετύχω ακόμα περισσότερα γκολ από πέρυσι. Δουλεύω πάντα γιατί θέλω να εμφανίζομαι όσο πιο βελτιωμένος μπορώ».

Σχετικά άρθρα