Αρχική / Υγεία / Εναλλακτικές θεραπείες / Νέο ρεκόρ γενετικής ανοίγει το δρόμο για μεταμοσχεύσεις
Νέο ρεκόρ γενετικής ανοίγει το δρόμο για μεταμοσχεύσεις thumbnail

Νέο ρεκόρ γενετικής ανοίγει το δρόμο για μεταμοσχεύσεις

Μέσα από μια νέα, αποτελεσματική τεχνική γενετικής μηχανικής, ερευνητές κατάφεραν να απενεργοποιήσουν 60 γονίδια στο γονιδίωμα των χοίρων, δηλαδή δέκα φορές περισσότερα από ό,τι στο προηγούμενο ρεκόρ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα όργανα αυτών των ζώων θα μπορούσαν μια μέρα να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης μοσχευμάτων.
Συγκεκριμένα, ο γενετιστής Τζορτζ Τσερτς, στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, πιστεύει ότι έχει τη λύση στο πρόβλημα των μεταμοσχεύσεων και παρόλο που δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα μελέτες του, παρουσίασε τα αποτελέσματα στις 5 Οκτωβρίου σε συνέδριο της αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.
Όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος του περιοδικού Nature, ο Τσερτς ανέφερε ότι χρησιμοποίησε τη νέα τεχνική CRISPR, η οποία επιτρέπει παρεμβάσεις σε πολύ συγκεκριμένα σημεία του γονιδιώματος, για να απενεργοποιήσει 62 γονίδια ενδογενών ρετροϊών.
Η γενετική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σε γονιμοποιημένα ωάρια γουρουνιών, τα οποία είναι τώρα "σχεδόν έτοιμα" να μεταμοσχευθούν στη μήτρα και να αναπτυχθούν σε ενήλικα γουρούνια.
Ο Τσερτς έχει ιδρύσει την εταιρεία eGenesis για την παραγωγή μοσχευμάτων από χοίρους. Τα ζώα εκτρέφονται σε ειδικό, απομονωμένο χώρο της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.


virus.com.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X