Αρχική / Υγεία / Εναλλακτικές θεραπείες / Τα επτά συνηθισμένα λάθη στο μπάνιο – Τι επιβαρύνει την υγιεινή του χώρου
Τα επτά συνηθισμένα λάθη στο μπάνιο - Τι επιβαρύνει την υγιεινή του χώρου thumbnail

Τα επτά συνηθισμένα λάθη στο μπάνιο – Τι επιβαρύνει την υγιεινή του χώρου


Μέχρι τώρα, το πιθανότερο είναι να έχετε βάλει στον αυτόματο πιλότο οτιδήποτε αφορά τη ρουτίνα του μπάνιου σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε τα παρακάτω λάθη που επιβαρύνουν την υγιεινή του χώρου στο μπάνιο σας.


Κρατάτε την οδοντόβουρτσα στο ντουλαπάκι του μπάνιου


Μπορεί να νομίζετε ότι είναι ένας έξυπνος τρόπος να κρατάτε τα βακτήρια μακριά από την οδοντόβουρτσα σας. Είναι όμως μια απερίσκεπτη κίνηση. Παγιδεύοντας σε ένα ντουλάπι ή δοχείο την οδοντόβουρτσά σας  και μη επιτρέποντας της να στεγνώσει, δημιουργείτε ένα φιλικό περιβάλλον για τα βακτηρίδια.


Η Αμερικάνικη Οδοντιατρική Ομοσπονδία συνιστά  την αποθήκευση της οδοντόβουρτσας σε όρθια θέση για να μετριαστεί ο κίνδυνος μόλυνσης. Και φυσικά μην ξεχνάτε να κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας!


Αφήνετε το μακιγιάζ, τα πινέλα και τις βούρτσες σας στον πάγκο


Οτιδήποτε προορίζεται για το πρόσωπο πρέπει να φυλάσσεται μακριά από μικρόβια. Σε περίπτωση επίσης που κρατάτε το μακιγιάζ σας στο μπάνιο, η υγρασία του χώρου αλλοιώνει την ποιότητά τους και τα κάνει ακόμη πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη μικροβίων. Κρατήστε λοιπόν όλα τα προϊόντα ομορφιάς σε συρτάρια ή κουτιά και τα παλιά σας πινέλα αντικαταστήστε τα με καινούργια και καθαρά.


Χρησιμοποιείτε το ίδιο σφουγγάρι για πολύ καιρό


Τα βακτήρια λατρεύουν να φωλιάζουν στο αγαπημένο μας σφουγγάρι για το μπάνιο. Το να το χρησιμοποιείτε πολλές φορές (όπως και την πετσέτα), όσο καλά και αν το ξεπλένετε, δεν εγγυάται ότι θα είναι καθαρό. Φροντίστε να το αλλάζετε συχνά (περίπου κάθε τρεις με τέσσερις εβδομάδες.)


Αφήνετε τις πετσέτες να στεγνώσουν στο μπάνιο


Το να πλένετε τις πετσέτες του μπάνιου μετά από κάθε τρεις χρήσεις είναι ένας καλός εμπειρικός κανόνας, μόνο όμως αν τις κρεμάτε έξω ή τις αφήνετε να στεγνώσουν σε ξηρό περιβάλλον. Αυτό επειδή αν τις κρεμάσετε σε άγκιστρα του μπάνιου, η υγρασία παραμένει παγιδευμένη στις πτυχώσεις της πετσέτας και οδηγεί στην ανάπτυξη βακτηρίων.


Δεν ανοίγετε ποτέ το παράθυρο ή τον ανεμιστήρα


Η υγρασία δημιουργεί πολλά προβλήματα στο μπάνιο. Φροντίστε λοιπόν να ανοίγετε το παράθυρο του μπάνιου ή τον ανεμιστήρα ώστε να αεριστεί ο χώρος για τουλάχιστον 15 – 20 λεπτά.


Δεν καθαρίζετε ποτέ τις κουρτίνες του μπάνιου


Η κουρτίνα του μπάνιου επειδή συνήθως αγγίζει το πάτωμα αποτελεί εστία μικροβίων από την υγρασία του μπάνιου. Αν είναι υφασμάτινη μπορείτε πολύ εύκολα να την πλύνετε στο πλυντήριο. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να την ανακυκλώνετε κάθε 3 με  4 εβδομάδες.


Χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο στο μπάνιο


Αν συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε εκεί το κινητό , σκεφτείτε το εξής:  Οτιδήποτε παίρνετε μαζί σας στην τουαλέτα μολύνεται από τα μικρόβια που εντοπίζονται στα κόπρανα. Ακόμα κι αν πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας κάθε φορά.


koutipandoras.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X