Αρχική / Καρκίνος νεφρού: 4 σημαντικά μέτρα πρόληψης
Καρκίνος νεφρού: 4 σημαντικά μέτρα πρόληψης  thumbnail

Καρκίνος νεφρού: 4 σημαντικά μέτρα πρόληψης

Ο καρκίνος του νεφρού παρουσιάζεται συνήθως μετά τα 50 έτη. Στους άντρες, η συχνότητα είναι διπλάσια από ό,τι στις γυναίκες. Δυστυχώς, δεν έχει ιδιαίτερα συμπτώματα στα αρχικά στάδια. Πάντως, κάθε αλλαγή στο χρώμα των ούρων λόγω παρουσίας αίματος, καθώς και αίσθημα βάρους ή ήπιος βαθύς πόνος στις περιοχές των νεφρών θα πρέπει άμεσα να ελέγχονται από τον Ουρολόγο. Άλλα συμπτώματα στην εξέλιξη της νόσου είναι η δεκατική πυρετική κίνηση (δέκατα) και αίσθημα κόπωσης. Το υπερηχογράφημα νεφρών είναι η πρώτη διαγνωστική εξέταση που θα δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες.


Από το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων 


Η λήψη μέτρων που βελτιώνουν την υγεία μπορεί να βοηθήσει και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισής του:  • Αποφύγετε ή διακόψτε το κάπνισμα. Οι καπνιστές έχουν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του νεφρού σε σχέση με τους μη καπνιστές.

  • Διατηρήστε φυσιολογικό σωματικό βάρος. Η παχυσαρκία, ιδίως στις γυναίκες, είναι ένας εξακριβωμένος παράγοντας κινδύνου και περίπου το 25% των νέων περιστατικών καρκίνου του νεφρού στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποδίδονται σε αυτήν.

  • Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων, λίπους ή πρωτεϊνών. Εφαρμόστε  υγιεινή διατροφή με περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

  • Διατηρήστε την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα και μειώστε το αλάτι στο φαγητό σας.

  • Αποφύγετε την έκθεση σε τοξικές χημικές ουσίες, όπως άσβεστο, κάδμιο και βενζίνη. Στον χώρο εργασία σας, χρησιμοποιείτε τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό (γάντια,  μάσκες).


Η αντιμετώπιση σήμερα γίνεται με

1. Ανοιχτή χειρουργική, με μερική νεφρεκτομή. 

2. Λαπαρασκοπική μερική νεφρεκτομή. 

3. Κρυοθεραπεία του νεφρικού όγκου. 

4. Χρησιμοποίηση ραδιοκυμάτων. 

5. Απλή ενεργός παρακολούθηση. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X