Αρχική / Υγεία / Ουρολογία / Μπορεί το κολπικό διάφραγμα να προκαλέσει λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος;
Μπορεί το κολπικό διάφραγμα να προκαλέσει λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος; thumbnail

Μπορεί το κολπικό διάφραγμα να προκαλέσει λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος;

Υπάρχει τελικά σύνδεση ανάμεσα στη χρήση διαφράγματος με σκοπό την αντισυλληπτική προστασία και την εμφάνιση  επώδυνων λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης;


Η αλήθεια είναι πως η χρήση διαφράγματος μπορεί να συνεισφέρει στην εμφάνιση λοιμώξεων του ουροποιητικού. Μια λοίμωξη του ουροποιητικού, τα συμπτώματα της οποίας συνήθως είναι ο πόνος, η αίσθηση καψίματος και η διαρκή ανάγκη για ούρηση, προκαλείται από βακτήρια, τα οποία ζουν στο έντερο. Τα διαφράγματα χρησιμοποιούνται με σπερματοκτόνα, τα οποία καταστρέφουν τη φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου και διαταράσσουν την ισορροπία του ph στην περιοχή. Αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων που προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού και την εισαγωγή τους στην ουρήθρα, ή ακόμα και την ουροδόχο κύστη.


Αν μια γυναίκα έχει επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις, καλό είναι να σκεφτεί τη χρήση μιας άλλης μεθόδου αντισύλληψης όπως είναι το χάπι. Για την αποφυγή των λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης καλό είναι η γυναίκα να ακολουθεί τις χρήσιμες συμβουλές των ειδικών. Να πίνει πολύ νερό, να ουρεί όποτε νιώθει την ανάγκη, χωρίς να κρατά τα ούρα της για πολύ ώρα, καθώς και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, να προσέχει ώστε  η κίνηση του σκουπίσματος να είναι πάντα από εμπρός προς τα πίσω.


Πηγή: webmd


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Θ.Παλλαντζάς, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr


  

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X