Αρχική / More / Celebrity news / Tim Cook, ο επικεφαλής της Apple είναι ο πιο ισχυρός gay του πλανήτη
Tim Cook, ο επικεφαλής της Apple είναι ο πιο ισχυρός gay του πλανήτη  thumbnail

Tim Cook, ο επικεφαλής της Apple είναι ο πιο ισχυρός gay του πλανήτη

Το περιοδικό OUT τον χαρακτήρισε ως τον πιο ισχυρό gay του πλανήτη για το 2013 ενώ παράλληλα συγκαταλέγεται σε δεκάδες ακόμη λίστες για τα επαγγελματικά του επιτεύγματα. Και όμως, ο CEO της Αpple Tim Cook ποτέ δεν είχε αναφερθεί ανοιχτά στην ομοφυλοφιλία του.  
Παρ΄όλο που παρέμενε σιωπηλός ως προς την προσωπική του ζωή, υπήρξε πρωτοπόρος και μαχητής των LGBT δικαιωμάτων και πέτυχε με τις ενέργειες του να ασκήσει πιέσεις για να θεσπιστούν νέες εργασιακές διατάξεις ώστε να πάψει ο αποκλεισμός και ο ρατσισμός απέναντι στο φύλο, το χρώμα, την εθνικότητα και τον σεξουαλικό προσανατολισμό των εργαζομένων.  Λίγες μέρες πριν, ήταν ο επίσημος καλεσμένος και το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς που διοργάνωσε στη Νέα Υόρκη, το πανεπιστήμιο Auburn. Εκεί, κλήθηκε να παραλάβει το βραβείο Lifetime Achievement και εκφωνώντας το λόγο του αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον ρατσισμό που και ο ίδιος έχει δεχτεί, στο πως αποφάσισε να γίνει υπέρμαχος της δικαιοσύνης για τα θύματα διακρίσεων και τι τον εμπνέει.  Στο τέλος της ομιλίας του, την οποία αξίζει να παρακολουθήσετε, καταχειροκροτήθηκε όταν ζήτησε από όλους να συμβάλλουν στον αγώνα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων αλλάζοντας την ιστορία ενώ χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε στην πλειοψηφία να στερήσει τα δικαιώματα της μειοψηφίας».
Πηγή: www.lifo.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X