Μόνικα Μπελούτσι: «Είναι ανώφελο να πηγαίνω ενάντια στο χρόνο» – Σέξι στα 59 της – Όλα όσα είπε για τα γηρατειά και το νέο της σύντροφο

Το πόσο σέξι είναι στα 59 της αποκάλυψε η Μόνικα Μπελούτσι, μέσα από τις φωτογραφίες της για το εξώφυλλο του περιοδικού ELLE.

Η διάσημη ηθοποιός που πόζαρε για το τεύχος Μαϊου του ισπανικού Elle, ήταν η επιτομή της φινέτσας με ένα κομψό off-the-shoulder φόρεμα.

Σε μία άλλη, πιο τολμηρή λήψη, η Μόνικα Μπελούτσι έδειξε εν μέρει λίγο από το στήθος της, με ένα μαύρο φόρεμα χωρίς σουτιέν που κοβόταν στα πλάγια.

«Είναι ανώφελο να πηγαίνω ενάντια στο χρόνο»

Μιλώντας στο δημοσίευμα, η Ιταλίδα ηθοποιός αναφέρθηκε στη γήρανση, εξηγώντας ότι έχει συμφιλιωθεί με τα γηρατειά.

Χαρακτηριστικά είπε: «Είμαι σαν όλους τους άλλους: λέω στον εαυτό μου ότι είναι ανώφελο να πηγαίνω ενάντια σε κάτι που είναι πιο ισχυρό από εμένα. Και αν ο χρόνος περνάει σημαίνει ότι είσαι τυχερός που είσαι ακόμα εδώ. Η βιολογική ηλικία έχει συνέπειες, δεν απολαμβάνουμε πλέον τα πλεονεκτήματα της νεότητας. Υπάρχει ένας φυσικός μετασχηματισμός και έρχεται μια στιγμή που πρέπει να τον αποδεχτείς. Το σημαντικό είναι να συνεχίσω να αισθάνομαι καλά και να κάνω πράγματα που μου αρέσουν και με διεγείρουν».

Παρά το γεγονός ότι φημίζεται για την απίστευτη ομορφιά της – έκανε το ντεμπούτο της στο μόντελινγκ σε ηλικία μόλις 16 ετών – η Μόνικα επέμεινε ότι η επιτυχία της είναι κάτι περισσότερο από την εμφάνισή της.

Όπως είπε: «Είμαι 59 ετών και εξακολουθώ να εργάζομαι, οπότε δεν νομίζω ότι πρόκειται μόνο για την ομορφιά. Η αρχική περιέργεια καταλήγει στο κενό αν δεν υπάρχει κάτι άλλο πίσω από αυτήν».

Για την ηλικία της όμως και τις σκέψεις της με τα γηρατειά είχε μιλήσει παλαιότερα σε συνέντευξή της στο περιοδικό Sunday Times Style. Όπως είχε δηλώσει τότε, θέλει να «γεράσει με ειρηνικό τρόπο» και δεν έχει «εμμονή» με τη διατήρηση της σιλουέτας της στα 50 της.

Παραδέχτηκε ότι προτιμά το κρασί, τα ζυμαρικά και τα περιστασιακά μαθήματα Pilates από τις εξαντλητικές προπονήσεις και τις περιοριστικές δίαιτες.

«Δεν έχω εμμονή. Πάντα ήμουν μια γυναίκα με καμπύλες, ποτέ πολύ αδύνατη, αυτή είναι η φύση μου. Και θέλω να γεράσω με ειρηνικό τρόπο. Όταν είσαι 50 ή 60 ετών δεν έχεις τις ίδιες ανάγκες όπως όταν είσαι 20 ετών».

Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα για εκείνη στις ημέρες μας

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της στο Elle Spain, η Μόνικα εξέφρασε πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα για εκείνη στις μέρες μας, λέγοντας ότι είναι πιο ικανή να εκφράσει τη θηλυκότητά της από ό,τι στο παρελθόν. Αναφέρθηκε στην παραδοσιακή τάση της κινηματογραφικής βιομηχανίας να απορρίπτει τις γυναίκες άνω μιας ορισμένης ηλικίας και στο πώς προσεγγίζουν τους γυναικείους χαρακτήρες μέσα από έναν καθαρά ανδρικό φακό.

Ωστόσο επεσήμανε ότι είχε δύο «δυναμικούς κινηματογραφικούς ρόλους» την ίδια χρονιά που έκλεισε τα 50. «Σήμερα έχουμε την ελευθερία να εκφράσουμε τη θηλυκότητά μας όπως θέλουμε. Αλλάζω με την πάροδο του χρόνου, εξελίσσομαι. Από κορίτσι γίνεσαι μια νεαρή γυναίκα, μια μητέρα, μια ώριμη γυναίκα…» δήλωσε.

Τι είπε για τον σύντροφό της, τον σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον

Η Μόνικα Μπελούτσι θα εμφανιστεί στο πολυαναμενόμενο σίκουελ του Beetlejuice, το οποίο σκηνοθετεί ο σύντροφός της Τιμ Μπάρτον. Το ζευγάρι πυροδότησε για πρώτη φορά τις εικασίες περί ειδυλλίου τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν φωτογραφήθηκαν να φιλιούνται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Είχαν γνωριστεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 2006, αλλά φέρεται να επανασυνδέθηκαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Lumiere στη Λιόν το 2022.

Μιλώντας για το ότι βρήκε ξανά τον έρωτα με τον 65χρονο σκηνοθέτη, η Μόνικα Μπελούτσι είπε: «Ίσως στην αγάπη που βιώνει κανείς στην ενηλικίωση να είναι πιο γενναιόδωρος. Αφυπνίζεται μια ακόμη πιο έντονη επιθυμία να καταλάβει τον άλλον, να τον προστατεύσει».

Υπενθυμίζεται πως η Μόνικα Μπελούτσι έχει κάνει δύο γάμους στο παρελθόν. Τον πρώτο σε ηλικία 25 ετών με τον Ιταλό φωτογράφο Κλαούντιο Κάρλος Μπάσο το 1990 – χώρισαν έναν χρόνο μετά, και με τον Γάλλο ηθοποιό Βενσάν Κασέλ. Μαζί του απέκτησε δύο κόρες, την 19χρονη Ντέβα και την 13χρονη Λεόν.

Σχετικά άρθρα