Αρχική / Το χωριό Γκάτζι στη Σικελία πουλάει σπίτια με ένα ευρώ
Το χωριό Γκάτζι στη Σικελία πουλάει σπίτια με ένα ευρώ thumbnail

Το χωριό Γκάτζι στη Σικελία πουλάει σπίτια με ένα ευρώ

Μια πρωτοποριακή κίνηση επιχειρείται στη Σικελία με σκοπό να προσελκύσει νέους κατοίκους στο χωριό Γκάντζι. Το τοπικό συμβούλιο της περιοχής αποφάσισε να δωρίσει ουσιαστικά 20 άδεια σπίτια του χωριού, με συμβολικό αντίτιμο ενός ευρώ.


Οι αγοραστές θα επιβαρυνθούν με τα έξοδα για τις εργασίες αναπαλαίωσης των κατοικιών που μπορεί να φθάσουν τις 30-35.000 ευρώ ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κάθε σπίτι.


Μάλιστα, θα πρέπει να δώσουν 5.000 ευρώ στο δημοτικό συμβούλιο ως εγγύηση ότι θα ανακαινίσουν τα σπίτια και μόλις τα επιδιορθώσουν θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τη lifo.gr, οι εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε χρόνια.


To χωριό ιδρύθηκε το 12ο αιώνα. Βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο με εκπληκτική θέα, περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο από το διάσημο Cefalu, τουριστικό προορισμό της περιοχής με αρχαιοελληνικές ρίζες αφού ήταν αποικία


iefimerida


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X