Αρχική / Υγεία / Ουρολογία / Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται η πρωτοποριακή μέθοδος «detour» προσθετικού by-pass νεφρού και ουροδόχου κύστεως
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται η  πρωτοποριακή μέθοδος «detour» προσθετικού by-pass νεφρού  και ουροδόχου κύστεως  thumbnail

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται η πρωτοποριακή μέθοδος "detour" προσθετικού by-pass νεφρού και ουροδόχου κύστεως

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ομάδα του Ιατρικού Π. Φαλήρου με επικεφαλής το χειρουργό ουρολόγο, κ. Δημήτριο Παπαδόπουλο, εφαρμόζει (από το Μάιο του 2014) με απόλυτη επιτυχία την πρωτοποριακή μέθοδο Detour προσθετικού By-Pass νεφρού και ουροδόχου κύστεως ή νεοκύστης για την αποκατάσταση ασθενών με βλάβη στον ουρητήρα και μόνιμη νεφροστομία.


 


Βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι αμέσως μετά το χειρουργείο οι ασθενείς δεν έχουν καμία εξωτερική εκτροπή ούρων ή νεφροστομία και νιώθουν απόλυτα φυσιολογικοί με ό, τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τη σωματική τους υγεία όσο και για την ψυχολογία τους. Η διαδικασία επιτρέπει τη γρήγορη ανάρρωση λόγω της ελάχιστα επεμβατικής και αναίμακτης μεθόδου, αφού απαιτούνται μόνο 2 μικρές τομές, ενώ η διάρκεια του προσθετικού μοσχεύματος είναι ισόβια.


  Όπως επισημαίνει ο κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος "η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής, αναίμακτη, ανώδυνη, με ταχεία ανάρρωση και επαναδραστηριοποίηση του ασθενούς".


 


Συνοπτική περιγραφή της μεθόδου Detour 


Ένα ειδικό προσθετικό εύκαμπτο By-Pass, επενδεδυμένο εσωτερικά από ειδικά κατεργασμένη σιλικόνη και εξωτερικά από Dacron, τοποθετείται διαδερμικά στο νεφρό με τομή μόλις 2 εκατοστών. Στη συνέχεια, ακολουθώντας υποδόρια πορεία μέχρι το ύψος της ουροδόχου κύστεως ή νεοκύστεως, εμφυτεύεται σε αυτή με μικρή τομή. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται εσωτερική επανασύνδεση της φυσιολογικής ροής των ούρων από το νεφρό στην κύστη.


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X