Αρχική / More / Celebrity news / Γιατί O Tζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ κάλεσαν την Αντζελα Γκερέκου στο Λονδίνο;
Γιατί O Tζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ κάλεσαν την Αντζελα Γκερέκου στο Λονδίνο; thumbnail

Γιατί O Tζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ κάλεσαν την Αντζελα Γκερέκου στο Λονδίνο;

Μπορεί να μην έλαβε μέρος στις επίσημες επαφές με τους τρεις επιφανείς νομικούς η υφυπουργός Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου -απουσίαζε σε προγραμματισμένο ταξίδι στη Ρόδο- όμως είχε την ευκαιρία να φάει μαζί με την Αμάλ Κλούνεϊ και τους συνεργάτες της στο Μουσείο της Ακρόπολης. Φεύγοντας, η Αντζελα Γκερέκου είχε εξασφαλίσει πρόσκληση από το ζεύγος Κλούνεϊ στο Λονδίνο!

Η Αντζελα Γκερέκου ευχαρίστησε την Αμάλ Κλούνεϊ και τους επιφανείς νομικούς συνεργάτες της για τη συνεργασία τους και την υποστήριξή τους στο θέμα του επαναπατρισμού των Μαρμάρων του Παρθενώνα κατά τη διάρκεια του γεύματος. Της προσέφερε μάλιστα, ως αναμνηστικό δώρο, έργο νέων Κερκυραίων καλλιτεχνών και την προσκάλεσε να επισκεφτεί το νησί της. Η πρόσκληση ενθουσίασε την Αμάλ και  υποσχέθηκε ότι θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά της και θα επισκεφτεί την Κέρκυρα μαζί με τον σύζυγό της Τζορτζ Κλούνεϊ. Μάλιστα, αντάλλαξαν στοιχεία επικοινωνίας και η υφυπουργός θα συναντηθεί με το ζεύγος Κλούνεϊ στο Λονδίνο, μετά από πρόσκληση της Αμάλ. 

H κ. Γκερέκου σχολίασε ως πολύ θετικό το γεγονός ότι το ζεύγος Κλούνεϊ συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των προσωπικοτήτων-συμμάχων από όλο τον κόσμο που έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον στόχο της επανένωσης των Γλυπτών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η αυξανόμενη διεθνής απήχηση του θέματος θα έκανε χαρούμενη τη δική μας Μελίνα και αποτελεί από μόνη της μια δικαίωση της προσπάθειας που εκείνη ξεκίνησε πριν από τρεις δεκαετίες, αναμένοντας την οριστική δικαίωση: την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα».

Πηγή: axortagos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X