Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Δεν θα ανοίξει η ΕΡΤ, θα φτιάξουμε τη ΝΕΡΙΤ!
Δεν θα ανοίξει η ΕΡΤ, θα φτιάξουμε τη ΝΕΡΙΤ! thumbnail

Δεν θα ανοίξει η ΕΡΤ, θα φτιάξουμε τη ΝΕΡΙΤ!

Την δέσμευση ότι θα ανακληθούν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ ή όσες έγιναν σε εφαρμογή της διαθεσιμότητας τόνισε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.


Διευκρίνισε μάλιστα ότι αυτό δεν απαιτεί νομοθετική ρύθμιση αλλά υπουργική απόφαση την οποία και θα υπογράψει αμέσως.


"Ανακαλούνται όλες οι απολύσεις που έγιναν βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων", είπε χαρακτηριστικά στο Mega ο κ. Κατρούγκαλος. Τόνισε επιπλέον πως "δεν αναγνωρίζονται" από τη νέα κυβέρνηση οι ποσοτικοί στόχοι που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης και της τρόικας.


Υποστήριξε πως το κόστος των επαναπρολήψεων είναι κοστολογημένο και περιλαμβάνεται στα μέτρα του προγράμματος Τσίπρα από την ΔΕΘ.


Ως προς την αξιολόγηση, ο νέος αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε να προωθήσει ένα σύστημα "τίμιο, όχι τιμωρητικό και εκδικητικό". Εθεσε ως χρονικό όριο δε τις επόμενες δύο εβδομάδες, προκειμένου να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να συμμετέχουν στα πειθαρχικά συμβούλιο -κρίνοντας συναδέλφους τους- χωρίς ωστόσο να έχουν την πλειοψηφία στη λήψη της απόφασης.


Να μην επιστρέψουμε στην παλιά πελατειακή ΕΡΤ


Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τόνισε πως δεν πρέπει να επιστρέψουμε στην "παλιά πελατειακή ΕΡΤ" ούτε να φερθεί η κυβέρνηση εκδικητικά στους εργαζόμενους της ΝΕΡΙΤ.
"Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να γυρίσουμε όχι στην παλιά ΕΡΤ, γιατί η παλιά ΕΡΤ είχε της αμαρτίες του πελατειακού κράτους που είχαμε. Πρέπει να μπορέσουμε να βρούμε τρόπο να έχουμε την ΕΡΤ την ανοιχτή στην κοινωνία. Την ΕΡΤ δηλαδή αυτή που λειτούργησε από τη στιγμή που έπεσε το μαύρο και αυτό είναι μια διαδικασία δύσκολη. Γιατί ούτε θα πρέπει να φερθούμε εκδικητικά απέναντι σε αυτούς της ΝΕΡΙΤ, γιατί πολλοί από αυτούς από ανάγκη πήγαν εκεί" τόνισε ο νέος αναπληρωτής υπουργός.


πηγή:tsantiri.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X