Αρχική / More / Celebrity news / Άνω Κυψέλη: Οι γείτονες μιλούν για την κυρία Τσίπρα!
Άνω Κυψέλη: Οι γείτονες μιλούν για την κυρία Τσίπρα! thumbnail

Άνω Κυψέλη: Οι γείτονες μιλούν για την κυρία Τσίπρα!

Χαμηλών τόνων, κοινωνική και ευγενική χαρακτηρίζουν οι γείτονες του νέου πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τη σύντροφό του, Περιστέρα Μπαζιάνα, ενώ όσοι μένουν στην ίδια πολυκατοικία λένε πως η Μπέτυ, όπως τη φωνάζει ο κ. Τσίπρας, είναι πολύ τρυφερή με τα παιδιά της. 
Οπως είναι λογικό, τα τελευταία εικοσιτετράωρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον 6ο όροφο της πολυκατοικίας της οδού Αρμονίας, στην Ανω Κυψέλη, όπου μένει τον τελευταίο χρόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την οικογένειά του. Είναι ίσως η πρώτη φορά που πρωθυπουργός διατηρεί ένα τόσο απλό διαμέρισμα σε μια γειτονιά όπου ζουν κυρίως μικρομεσαία στρώματα του πληθυσμού και αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν αυτόν και τη σύντροφό του αγαπητούς στους γείτονές τους.


«Τους βλέπουμε καθημερινά. Από τότε που έχουν έρθει στη γειτονιά μας αισθανόμαστε ασφάλεια», λέει ο κύριος Γιώργος, ο οποίος μένει ακριβώς απέναντι από την πολυκατοικία του πρωθυπουργού.


«Είναι πολύ ήσυχη οικογένεια. Τη σύντροφο του κ. Τσίπρα τη βλέπουμε συνήθως με τα παιδιά. Πρόσφατα είχε βρεθεί και σε ένα παιδικό πάρτι εδώ, στην πολυκατοικία, και μιλούσε πολύ φιλικά με όλους. Μάλιστα, όπως μου είπαν άλλες μαμάδες, αυτή συνήθως ξεκινούσε την κουβέντα», λέει η Μαρία, η οποία ζει με τους γονείς της στην ίδια πολυκατοικία με το πρώτο ζευγάρι της χώρας και συμπληρώνει: «Από όσο ξέρω, έχει αρκετό χιούμορ και φροντίζει να είναι πάντα διακριτική».Στο μπαλκόνι του διαμερίσματος του κ. Τσίπρα υπάρχει μια μπασκέτα, όπου παίζουν τα δύο παιδιά τους, μια γλάστρα με ένα ψηλό φυτό και μια αιώρα. Γύρω-γύρω, αντί για κάγκελα, υπάρχουν προστατευτικά πλεξιγκλάς: «Εγώ μένω απέναντι και βλέπω τα παιδάκια που παίζουν στο μπαλκόνι. Η μαμά τους είναι συνεχώς δίπλα. Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές η κυρία Περιστέρα άπλωνε ρούχα κιόλας. Είναι πολύ απλή και όμορφη», τονίζει η Μαρία.


ΗΡΕΜΙΑ. Η κυρία Μπαζιάνα δεν αγαπάει ιδιαίτερα τη δημοσιότητα, φροντίζει να επικρατεί ηρεμία στο σπίτι και συνεχίζει κανονικά το καθημερινό της πρόγραμμα. «Δεν κυκλοφορεί πολύ στη γειτονιά. Τη βλέπουμε που φεύγει το πρωί με το αυτοκίνητο και γυρίζει και αυτή αργά. Πιο πολύ κάνει παρέα με μια καθηγήτρια Αγγλικών που μένει στην ίδια πολυκατοικία και εκεί κάνουν και τα παιδάκια μαθήματα», λέει η κυρία Γεωργία, η οποία μένει λίγο πιο κάτω.


Η θέα από το σπίτι του πρωθυπουργικού ζεύγους είναι υπέροχη. Οπως μας είπαν οι γείτονες, όλος ο όροφος ανήκει στον κ. Τσίπρα, ενώ έχει μετατρέψει το δώμα στην ταράτσα σε… παιδική χαρά. «Από εδώ φαίνονται τα μικρά που παίζουν. Το καλοκαίρι έρχονταν και παρέες του ζευγαριού και άλλα παιδάκια. Τον χαιρόμαστε τον Αλέξη και τη σύντροφό του. Ελπίζουμε να μη μας απογοητεύσει», δηλώνει ο κύριος Γιάννης.


      


Με τα καλύτερα λόγια μιλούν οι γείτονες του πρωθυπουργικού ζεύγους για τη σύντροφο του Αλέξη ΤσίπραΟπως μας είπαν οι γείτονες του ζευγαριού, ο Αλέξης Τσίπρας, μέχρι τουλάχιστον και πριν από μερικές ημέρες, συνήθιζε να κατεβάζει τα σκουπίδια, ενώ πηγαίνει και τον μεγαλύτερο γιο τους στις προπονήσεις ποδοσφαίρου. Η Περιστέρα Μπαζιάνα λατρεύει να περνάει τα απογεύματά της μαζί με τους γιους της και φροντίζει να συναναστρέφονται με άλλα παιδάκια της ηλικίας τους.


Οπως μας είπαν οι κάτοικοι της περιοχής, οι στυλιστικές της επιλογές είναι απλές σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. «Μακάρι να μείνει έτσι, απλή. Είναι μια κοπέλα όπως όλες οι άλλες που μένουν εδώ γύρω. Ησυχη, διακριτική και πολύ καλή μαμά», λέει η Κατερίνα, που ζει σε απόσταση αναπνοής από την πολυκατοικία όπου μένει το ζευγάρι. 
Στο φυλάκιο της εισόδου της πολυκατοικίας η φρουρά έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, ενώ το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινείται ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται όλο και λιγότερο, αφού ο ίδιος φεύγει πολύ νωρίς το πρωί από το σπίτι και γυρίζει πολύ αργά λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του.
Mε θητεία και στην… ΚΝΕ


Η πορεία της κ. Μπαζιάνα μέχρι σήμερα δείχνει πως πίσω από τη διακριτική της παρουσία κρύβεται μια πολύ δυναμική γυναίκα, με ισχυρό χαρακτήρα και άποψη. Η 40χρονη σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα γεννήθηκε στην Καρδίτσα και έζησε στην Αθήνα. Από τα μαθητικά της χρόνια είχε έντονη παρουσία στην ΚΝΕ και οι πολιτικές της πεποιθήσεις ήταν το πρώτο κοινό της σημείο με τον Αλέξη Τσίπρα. Μετά το λύκειο, εκείνη πέρασε στο Πολυτεχνείο της Πάτρας, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, ενώ την ίδια περίοδο ο σημερινός πρωθυπουργός σπούδαζε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.


Στην Πάτρα, η φοιτήτρια Μπέτυ παρέμεινε ενεργή στο φοιτητικό κίνημα και όταν ξεκίνησε η «θητεία» της στον Συνασπισμό, εξακολούθησε να είναι μαχητική, μέχρι που ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε να ανέρχεται στο κόμμα.


Από τότε μέχρι σήμερα παραμένει πάντα διακριτική στο πλευρό του. Ακόμη και στους πρόσφατους πανηγυρισμούς για την εκλογή του, ήταν μαζί του, αλλά χωρίς να φαίνεται πολύ. Η Περιστέρα Μπαζιάνα έλαβε το 2008 το διδακτορικό δίπλωμα ηλεκτρολόγου-μηχανικού και μηχανικού υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 2002 είναι επιστημονική συνεργάτις του ΕΜΠ και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν: οπτικές επικοινωνίες, αρχιτεκτονικές και πρωτόκολλα μετάδοσης σε δίκτυα οπτικών ινών, μαθηματική μοντελοποίηση και βελτιστοποίηση απόδοσης, καθώς και εξομοίωση τηλεπικοινωνιακών συστημάτων. Οπως αναφέρεται στο βιογραφικό της στην ιστοσελίδα του ΕΜΠ, η πρώτη κυρία της χώρας έχει πάνω από 35 δημοσιεύσεις και εισηγήσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Εχει επιβλέψει την εκπόνηση πολλών διπλωματικών εργασιών και, όπως μαθαίνουμε, είναι από τις αγαπημένες καθηγήτριες των φοιτητών του τμήματός της.


 


parapolitika.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X