Πηγή μικροβίων οι πετσέτες σου;

Τα αποτελέσματα μια μικροβιολογικής έρευνας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, που αναμένεται σύντομα να δει το φως της δημοσιότητας, είναι σίγουρο ότι θα σε αφήσουν άναυδη και θα σε κάνουν να τρέξεις γρήγορα στο πλυντήριό σου.

Συγκεκριμένα, η έρευνα αφορά στις πετσέτες που έχεις στο μπάνιο σου και χρησιμοποιείς είτε για το σώμα σου, είτε για το πρόσωπό σου και τα μικρόβια που «ζουν» σε αυτές.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Time», από την έρευνα αυτή προκύπτει ότι το 90% των πετσετών είναι μολυσμένες με κολοβακτηρίδια, μια ευρεία κατηγορία βακτηριδίων που εντοπίζεται κυρίως στα ανθρώπινα περιττώματα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν, επίσης, ότι το 14% των πετσετών έχουν, επίσης, το βακτήριο E. Coli, που υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να αποβεί μοιραίο ακόμα για την ανθρώπινη ζωή!

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, οι πετσέτες αιχμαλωτίζουν βακτήρια από τις επιφάνειες που χρησιμοποιείς καθημερινά, οπότε για εκείνα είναι το ιδανικό περιβάλλον να συντηρηθούν, μιας και συνήθως βρίσκονται σε κλειστά και με υγρασία μπάνια.

Όμως γιατί δεν αρρωσταίνουμε από αυτά; «Τα σώματά μας είναι συνηθισμένα να μπορούν να ζουν σε περιβάλλον, που είναι γεμάτο μικρόβια». Μολονότι μπορεί να μην αρρωστήσεις από τις δικές σου πετσέτες, είναι πιθανό να σου προκύψει σχετικό θέμα σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις την πετσέτα κάποιου άλλου.

Μάλιστα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι πετσέτες του μπάνιου ιδανικά θα πρέπει να πλένονται ανά δύο μέρες, ώστε τα βακτήρια να μην προλαβαίνουν να εγκαθίστανται σε αυτές.

Οπότε… το νου σου! Απολύμανε καλά τις πετσέτες σου και σταμάτα να τις μοιράζεσαι!

Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Το σημαντικό λάθος που κάνουν όλοι καθημερινά στο μπάνιο τους

Τα επτά συνηθισμένα λάθη στο μπάνιο – Τι επιβαρύνει την υγιεινή του χώρου

Σχετικά άρθρα