Αρχική / Απεργία κήρυξε ο ΕΟΠΠΥ για την προσεχή Παρασκευή
Απεργία κήρυξε ο ΕΟΠΠΥ για την προσεχή Παρασκευή  thumbnail

Απεργία κήρυξε ο ΕΟΠΠΥ για την προσεχή Παρασκευή

Αποχή απ' τα καθήκοντά τους θα πραγματοποιήσουν αυτή την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη καταβολή χρωστούμενων μηνών.


Έτσι, την Παρασκευή δεν θα γίνονται εξετάσεις και άλλες ιατρικές πράξεις, καθώς προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.


Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) αναφέρει, ότι "δεν έχουν πληρωθεί αμοιβές γιατρών των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2017, οι οποίες έχουν προ πολλού καταστεί ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με την σύμβαση".


Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ επισημαίνονται τα εξής:


"Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας και τις σχετικές κινητοποιήσεις μας για το ακανθώδες ζήτημα της έγκαιρης πληρωμής των αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο οργανισμός διαμέσου του Προέδρου του παρέχει συνεχείς υποσχέσεις για την εξάλειψη του νοσηρού αυτού φαινομένου, οι οποίες όμως ουδέποτε τηρούνται.


Και πάλι βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε για το γεγονός, ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί αμοιβές ιατρών των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2017, οι οποίες έχουν προ πολλού καταστεί ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με την σύμβαση μας.


Επίσης, ενώ παρατάθηκε η εξόφληση των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών (από το 2010) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η διαδικασία εκκαθάρισης τους, ενώ αποτελεί υποχρέωσή του εκ του νόμου και υπηρεσιακό του καθήκον, ακόμη παραμένει στα αζήτητα!"


 Πηγή: news.247

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X