Κρουστικά Κύματα: Μόνιμη λύση κατά της στυτικής δυσλειτουργίας  thumbnail
Τα κρουστικά κύματα αποτελούν μια επαναστατική μέθοδο για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, αγγειακής αιτιολογίας.

Κρουστικά Κύματα: Μόνιμη λύση κατά της στυτικής δυσλειτουργίας

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ρόκκας, M.D. Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος


Μέχρι πρόσφατα για την αντιμετώπιση της αγγειακής στυτικής δυσλειτουργίας υπήρχαν οι εξής επιλογές:


Φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα (σιλδεναφίλη, ταδαλαφίλη, βαρδεναφίλη) και αυξάνουν παροδικά την αιμάτωση του πέους, με την προϋπόθεση όμως ότι έχει προηγηθεί σεξουαλικό ερέθισμα και υπάρχει ερωτική επιθυμία.


Η χρήση ενδοπεϊκών ενέσεων που γίνονται 15 λεπτά πριν από τη σεξουαλική επαφή και η δράση τους διαρκεί 1 ώρα.
Χειρουργικές θεραπείες σε σοβαρές περιπτώσεις.


Το πρόβλημα ωστόσο με τα φάρμακα ή τις ενέσεις είναι ότι η θεραπεία είναι συμπτωματική και όχι μόνιμη, δηλαδή ο ασθενής λαμβάνει ένα χάπι ή κάνει μία ένεση, προκειμένου να έχει σεξουαλική επαφή. Η θεραπεία με τα κρουστικά κύματα δίνει μόνιμα αποτελέσματα και δεν έχει παρενέργειες.Ποιους αφορά η θεραπεία με κρουστικά κύματα;


Το ED-1000 είναι ένα επαναστατικό σύστημα για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας, αγγειακής αιτιολογίας.
Η αγγειακή στυτική δυσλειτουργία δημιουργείται από ανεπαρκή παροχή αίματος στα σηραγγώδη σώματα του πέους, εξαιτίας οργανικών βλαβών, όπως στένωση αγγείων, καρδιαγγειακή νόσος, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης κ.λπ.
Ο ειδικός γιατρός, μετά από τον κατάλληλο έλεγχο, αποφασίζει ποιος ασθενής έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα του επιτρέψουν να ωφεληθεί από την καινοτόμο θεραπεία των κρουστικών κυμάτων.


Τι επιτυγχάνουν τα κρουστικά κύματα


Η μέθοδος των κρουστικών κυμάτων βασίζεται σε θεραπεία, που εφαρμόζεται από το 2005 κατά της ισχαιμίας του μυοκαρδίου, με σκοπό την αγγειογένεση, δηλαδή την ανάπτυξη νέων αγγειακών κλάδων.


Οι καρδιολόγοι ήταν άλλωστε εκείνοι που παρατήρησαν αρχικά ότι τα κρουστικά κύματα μπορούν να δημιουργούν ένα νέο δίκτυο αγγείων στην καρδιά που βοηθά στην αύξηση της αιματικής ροής και την αναστροφή της ισχαιμίας του μυοκαρδίου.


Είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η χρήση των κρουστικών κυμάτων σε συγκεκριμένα σημεία του πέους, ενεργοποιεί μηχανισμούς αγγειογένεσης, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ροής του αίματος στο όργανο. Η δημιουργία των νέων αυτών αγγειακών κλάδων βελτιώνει σταδιακά και τη λειτουργία της στύσης, σε ασθενείς με αγγειακού τύπου στυτική δυσλειτουργία.


Πώς εφαρμόζονται τα κρουστικά κύματα


Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται εξωτερικά.


Ο ασθενής ξαπλώνει άνετα στο εξεταστικό κρεβάτι και ο ειδικός γιατρός με το σύστημα παραγωγής κρουστικών κυμάτων, διοχετεύει μια σειρά από κρουστικούς παλμούς στο πέος του ασθενούς.


Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο ασθενής αισθάνεται μόνο ελαφρές, ανώδυνες δονήσεις στο πέος του.Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 20 λεπτά.


Ο κύκλος της θεραπείας με κρουστικά κύματα διαρκεί περίπου 9 εβδομάδες και το τελικό αποτέλεσμα αξιολογείται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωσή της.


Οι θεραπευτικές συνεδρίες εφαρμόζονται 2 φορές την εβδομάδα για 3 συνεχόμενες εβδομάδες. Μεσολαβεί ανάπαυλα 3 εβδομάδων και στη συνέχεια τα κρουστικά κύματα επαναλαμβάνονται με το ίδιο σχήμα, δηλαδή 2 συνεδρίες την εβδομάδα για 3 συνεχόμενες εβδομάδες, συμπληρώνοντας έτσι ένα κύκλο από 12 συνεδρίες.

Τα πλεονεκτήματα των κρουστικών κυμάτων


Η θεραπεία με κρουστικά κύματα παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα.


Η εφαρμογή της γίνεται στο ιατρείο, είναι απλή, μη επεμβατική, δεν απαιτεί αναισθησία, είναι εντελώς ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες.


Σημαντικότερο απ’ όλα όμως, είναι ότι τα κρουστικά κύματα μπορούν να αποτελέσουν μόνιμη λύση για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.Αποτελεσματικότητα


Τα κρουστικά κύματα αποκαθιστούν τη στυτική λειτουργία, βελτιώνοντας τόσο τη διάρκεια όσο και τη σκληρότητα της στύσης.


Η θεραπεία, όπως προαναφέρθηκε, αφορά ασθενείς των οποίων το πρόβλημα στύσης έχει αγγειακή αιτιολογία. Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενθα


ρρυντικά, καθώς δείχνουν πως τα κρουστικά κύματα αντιμετωπίζουν τη στυτική δυσλειτουργία μικρού και μέτριου βαθμού. Σε περιπτώσεις σοβαρού βαθμού αγγειακής στυτικής δυσλειτουργίας, κατά τις οποίες ο ασθενής δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στη θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή, το θεραπευτικό αποτέλεσμα της μεθόδου με κρουστικά κύματα δίνει τη δυνατότητα βελτίωσης της ανταπόκρισης στα φάρμακα.


Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου συνεδριών με κρουστικά κύματα, οι ασθενείς μπορούν σε ποσοστό 80% να έχουν φυσιολογικές σεξουαλικές επαφές, χωρίς να χρειάζονται φάρμακα ή ενέσεις. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι, ως αποτέλεσμα της αγγειογένεσης, παρατηρείται αύξηση της αιματικής ροής στο πέος κατά 140%.


Κωνσταντίνος Ρόκκας
M.D. Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος
210 6149386
rokkas@yahoo.com
www.krokkas.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X