Η Δήμητρα Γαλάνη και το Chronos project συναντούν τους ΤΑΚΙΜ στο Μεγαρο Μουσικής

Το μουσικό γεγονός της χρονιάς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών! Η σπουδαία ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη επικεφαλής των Chronos Project [Χρόνος Πρότζεκτ] σε μια συνάντηση κορυφής με τους ΤΑΚΙΜ που συμπυκνώνει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού!

Αυτή η μουσική σύμπραξη έρχεται να αναδείξει την οικουμενικότητα και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της μουσικής του Ελληνισμού, η οποία ταξίδεψε από την Πόλη και τη Σμύρνη μέχρι τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο, σμιλεύτηκε, επηρέασε και επηρεάστηκε και παραμένει έως σήμερα ολοζώντανη.

Ένα ελληνικό μουσικό πανόραμα με τραγούδια των Τσιτσάνη, Χατζιδάκι, Πάνου, Πλάτωνος, Σκαλκώτα, Μάντζαρου μπλεγμένα με συνθέσεις Ρωμιών της Πόλης, σκοπούς από τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Μικρά Ασία και πολλά άλλα ακόμα.

Το Chronos Project [Χρόνος Πρότζεκτ], που έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε επιλεγμένους χώρους και θέατρα της Ελλάδας, με vocalist τη Δήμητρα Γαλάνη και γύρω της ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών, έχει ως κεντρικό άξονα τα τραγούδια που έχουν γράψει μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες. Οι ενορχηστρώσεις της ομάδας αυτών των μουσικών αναδεικνύουν με μοναδικό τρόπο τις επιρροές της ελληνικής μουσικής από την Ανατολή και τη Δύση. Η Δ. Γαλάνη, μέρος της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού, μιας και διδάχτηκε από σπουδαίους δημιουργούς από τα πρώτα της βήματα, είναι στην παράσταση αυτή «κορυφαία του χορού» που σαν συνδετικός κρίκος ενώνει το χτες με το σήμερα.

Οι ΤΑΚΙΜ θεωρούνται το σημαντικότερο σχήμα σήμερα που ταξιδεύει την παραδοσιακή και όχι μόνο μουσική μας στις νεότερες γενιές, με φρέσκια ματιά και σύγχρονο ήχο. Το ρεπερτόριο τους περιέχει στοιχεία από την κοινή παράδοση της Ελλάδας της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Ο ήχος τους θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια προσπάθεια αναβίωσης του ήχου των παλιών πόλεων όπως η Σμύρνη, τα Ιωάννινα, η Πρέβεζα και η Κωνσταντινούπολη, όπου Έλληνες, Τούρκοι, Αρμένιοι και Εβραίοι μουσικοί συνυπήρχαν μουσικά. Έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής συμπράττουν στο δυναμικό συγκρότημα των ΤΑΚΙΜ και μας προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο, μέσα από τον πλούτο της παράδοσής μας!

Σημειώστε την ημερομηνία: 30 Ιανουαρίου 2018. Η σύμπραξη της Δήμητρας Γαλάνη & των Chronos Project με τους ΤΑΚΙΜ αποτελεί ένα υψηλού επιπέδου μουσικό γεγονός που δεν πρέπει να χάσουμε!

Η συναυλία εντάσσεται στον κύκλο ΓΕΦΥΡΕΣ (καλλιτεχνικός προγραμματισμός και επιμέλεια: Δημήτρης Μαραγκόπουλος) και είναι συμπαραγωγή της PROSPERO και του ΟΜΜΑ.

CHRONOS PROJECT
Δήμητρα Γαλάνη
Χρήστος Ραφαηλίδης (βιμπράφωνο)
Πέτρος Κλαμπάνης (κοντραμπάσο)
Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο)
Σπύρος Μάνεσης (πιάνο)

ΤΑΚΙΜ
Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο)
Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι)
Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο, φωνητικά)
Γιώργος Μαρινάκης (βιολί)
Κώστας Μερετάκης (κρουστά, φωνητικά)
Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο)
Πληροφορίες:

Ημερομηνία: 30 Ιανουαρίου 2018

Ώρα έναρξης: 20.30

Tιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη: 55€
Α Ζώνη: 46 €
Β Ζώνη: 38 €
Γ Ζώνη: 30 €
Δ Ζώνη: 24 €
Ε Ζώνη: 15 €
Εκπτωτικά: 10 €

Πώληση εισιτηρίων: 210 7282333, megaron.gr και στα καταστήματα PUBLIC

Πληροφορίες για το κοινό: 210 72.82.333
www.megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Διέυθυνση: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Περιοχή: Αθήνα

Πηγή: musicity.gr

Σχετικά άρθρα