«Συνάντηση με το μεγάλο κανάλι»: Μια παράσταση από την Όπερα και Χοροθέατρο της Χανγκτσόου

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του 2017, Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών και Συνεργασίας της Πολιτιστικής Βιομηχανίας Ελλάδας-Κίνας, το «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα φιλοξενήσει μια ξεχωριστή χορευτική και θεατρική παράσταση.

Η ιστορική και πολυβραβευμένη Όπερα και Χοροθέατρο της Χανγκτσόου, θα παρουσιάσει ένα από τα πρόσφατα αριστουργήματά του, το χορευτικό δράμα «Συνάντηση με το Μεγάλο Κανάλι».

Η παράσταση παρουσιάζει, με τρόπο ιδιαίτερο, τη δισχιλιόχρονη ιστορία του Μεγάλου Καναλιού της Κίνας, το οποίο συνδέει τον Βορρά με τον Νότο, το Πεκίνο με τη Χανγκτσόου.

Μολονότι η ιστορία είναι κινέζικη, για την αφήγησή της χρησιμοποιείται μια γλώσσα που είναι πραγματικά διεθνής: η ίδια η πολιτιστική κληρονομιά.

Το Μεγάλο Κανάλι αξιοποιείται ως μέσο για να φωτιστούν όψεις της ιστορίας της Κίνας σε διάφορες περιόδους, αλλά και η καθημερινή ζωή απλών ανθρώπων που ζουν στις περιοχές που αυτό διασχίζει και επηρεάζονται από αυτό.

Η παράσταση αποτελεί ένα εξαιρετικό και αντιπροσωπευτικό δείγμα της σύγχρονης τέχνης του χορού στην Κίνα και πρόκειται για μία μοναδική συνάντηση Ελλάδας- Κίνας, δύο χωρών με μακραίωνη ιστορία.

Το χορόδραμα ενσωματώνει μοντερνιστικά εκφραστικά μέσα με τεχνικές από το performance art και το θέατρο, συνδυάζοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το παρελθόν με το μέλλον, επεκτείνοντας τα όρια της ορχηστρικής και θεατρικής τέχνης με τρόπο καινοτόμο και τολμηρό.

Αντιπροσωπείες της Όπερας της Χανγκτσόου έχουν δώσει παραστάσεις σε πολλές χώρες του κόσμου, από τις ΗΠΑ μέχρι τον Λίβανο. Το έργο έχει ήδη πραγματοποιήσει διεθνή περιοδεία το 2016.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Ημέρα και ώρα:
Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 & ώρα 20:00

Τιμές Εισιτηρίων: 30 & 20€ (πλατεία), 10€ (θεωρείο)

Προπώληση Εισιτηρίων:
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.tickets.theatron254.gr
Στο ταμείο του «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Τηλεφωνικά στο 212 254 0300 με χρέωση πιστωτικής κάρτας

Σχετικά άρθρα