Νότια Κορέα: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από πυρκαγιά σε νοσοκομείο (Φωτό-Βίντεο)

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε νοσοκομείο στην πόλη Μιριάν της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον οκτώ τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και ο απολογισμός των νεκρών ίσως αυξηθεί.

Οι πληροφορίες για το σημείο εκδήλωσης της φωτιάς είναι συγκεχυμένες. Κατά τις πρώτες πληροφορίες ξέσπασε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ενώ επίσης μεταδόθηκε η πληροφορία ότι ξέσπασε αρχικά σε οίκο ευγηρίας που φιλοξενείται στο εξαώροφο κτίριο. Όλα τα θύματα βρίσκονταν στο νοσοκομείο. Ορισμένοι ασθενείς υπέκυψαν κατά τη διακομιδή τους σε άλλο νοσοκομείο.

Όλοι οι ασθενείς -στο κτίριο βρίσκονταν πάνω από 200 άνθρωποι- σύμφωνα με την αστυνομία, απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο. Η απομάκρυνση 15 ασθενών από τη μονάδα εντατικής θεραπείας στον τρίτο όροφο χρειάστηκε την περισσότερη ώρα καθώς τα σωστικά συνεργεία ήταν αναγκασμένα να επιχειρούν υπό την επίβλεψη γιατρών.

Το κορεατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε πλάνα που εικονίζουν μαύρο καπνό να υψώνεται από παράθυρα την είσοδο του νοσοκομείου και φλόγες.

Ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης με συμβούλους του για να συζητηθούν τα μέτρα που θα λαμβάνονταν για την αντιμετώπιση της καταστροφής. Ζήτησε από τους ερευνητές της πυροσβεστικής να προσδιορίσουν το ταχύτερο τα αίτια της τραγωδίας για να «αποφευχθεί κάθε σύγχυση των μελών των οικογενειών» των θυμάτων.

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Λι Νακ-γιον έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και όλο το διαθέσιμο προσωπικό για να κατασβεστεί η πυρκαγιά και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει εξονυχιστική έρευνα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου για να σωθούν όσο περισσότεροι άνθρωποι είναι δυνατόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα