Το “Jesus Christ Superstar” στο θέατρο Ακροπόλ

“Το έργο παρουσιάζεται κατόπιν ειδικής συμφωνίας με την The Really Useful Group Ltd “ – Lyrics by Tim Rice – Music by Andrew Lloyd Webber

Το αξεπέραστο, κλασικό, πολυβραβευμένο μιούζικαλ των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice, σταθμός στην ιστορία του θεάματος παγκοσμίως, έρχεται στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ στις 9 Φεβρουαρίου του 2018!

Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, σε σκηνοθεσία και απόδοση στα ελληνικά από τη Θέμιδα Μαρσέλλου, με 30 ηθοποιούς, τραγουδιστές – χορευτές επί σκηνής και 10μελή ζωντανή ορχήστρα, θα ταξιδέψει και θα συγκινήσει κάθε θεατή, με τα υπέροχα τραγούδια του Andrew Lloyd Webber και το πάντα επίκαιρο κείμενο του Tim Rice!

Το ‘’Jesus Christ Superstar’’ είναι η πρώτη ροκ όπερα που ανέβηκε στον κόσμο, πρώτα στο Μπρόντγουαιη και μετά στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου με τεράστια επιτυχία. Με τη σύγχρονη γλώσσα του και την πολυβραβευμένη μουσική του, έχει παιχτεί σε 42 χώρες και έχει μεταφραστεί σε 20 διαφορετικές γλώσσες αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές παγκοσμίως. Εχοντας σαρώσει όλα τα βραβεία (Tony, Grammy, Olivier, Bafta, Drama Desk Award, Theatre World Award κ.α.), κερδίζει με την κινηματογραφική του μεταφορά το 1974 την υποψηφιότητα του στα Όσκαρ και στις Χρυσές Σφαίρες.

Η κλασική πια παγκόσμια επιτυχία έρχεται στην Αθήνα του σήμερα να μιλήσει στην καρδιά μας για την τελευταία εβδομάδα της ζωής του Χριστού πάνω στη γη, να μας θυμίσει την αληθινή αγάπη, τη γνήσια συγκίνηση, τη βαθιά χαρά και την αλήθεια!

Με τον δικό του σύγχρονο τρόπο, στους νέους κάθε ηλικίας.

 

Συντελεστές

 

Σκηνοθεσία – απόδοση: Θέμις Μαρσέλλου

Μουσική διεύθυνση – Διδασκαλία ορχήστρας: Ηλίας Καλούδης

Φωνητική διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης

Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού

Σχεδιασμός video: Κάρολος Πορφύρης

 

Πρωταγωνιστούν

 

Ιησούς : Αιμιλιανός Σταματάκης

Iούδας : Ησαίας Ματιάμπα

Mαρία Μαγδαληνή : Ήβη Αδάμου και η Αντιγόνη Ψυχράμη για συγκεκριμένες παραστάσεις

και ο Νίκος Μουτσινάς στο ρόλο του Ηρώδη

Πιλάτος: Βασίλης Αξιώτης, Kαιάφας: Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Άννας: Στέλιος Κέλλερης, Σίμων Ζηλωτής: Φραντζής Κωνσταντίνος, Πέτρος: Πετκίδης Μάριος, στους άλλους ρόλους οι Γιαννίμπας Γιώργος, Κίτσος Απόστολος, Ζαράγκαλης Γιάννης, Βλάχος Αντώνης, Μπέκας Σταύρος, Μωσαϊδης Χάρης, Μωσαϊδης Αιμίλιος, Ιωάννου Πέτρος, Κριτούλης Ραφαήλ, Κρανιώτης Βαγγέλης, Φαρίντ Φαίδων, Κοσμάτου Μαρία, Μπαλάφα Νία, Κτίστη Κατερίνα, Χυτήρη Ιωάννα, Σιδηροπούλου Αγγέλα, Στρατηγοπούλου Έλενα, Καρακατσάνη Αλεξάνδρα

Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη

Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις: Μαρκέλλα Καζαμία

 

Πηγή: viva.gr

Σχετικά άρθρα