“Υπηρέτης δύο Αφεντάδων” στο θέατρο Άλφα Ιδέα

Η Ομάδα Ιδέα, μετά τις δύο μεγάλες επιτυχίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τις παραστάσεις «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» και «Το Δέντρο του Οιδίποδα», θα παρουσιάσουν την προσεχή Χειμερινή Περίοδο στο Θέατρο Άλφα Ιδέα, την καλύτερη κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων».

Σε μια εποχή εξυπηρέτησης συμφερόντων και χρεών, εμείς αποφασίσαμε να εξ-υπηρετούμε την τέχνη της κωμωδίας, να εξυπηρετήσουμε τους κώδικες του πιο ξέφρενου θεατρικού είδους, της Commedia dell’ arte, να εξ-υπηρετήσουμε τον Goldoni και ταυτόχρονα να εξυπηρετήσουμε τις ψυχές μας και την εποχή μας.

Οι υπηρέτες το κατάλαβαν πια πώς είναι υπηρέτες. Το νιώσαν στο πετσί τους και δεν ξέρουν -ακόμα- τι να κάνουν με αυτή τη συνειδητοποίηση. Γι αυτό κάνουν θέατρο. Θα μπορέσει κάποιος με τη μάσκα του υπηρέτη να γκρεμίσει την σκουριασμένη τραμπάλα;

Η ομάδα μας ασχολείται πρώτη φορά με μια καθαρόαιμη κωμωδία ανιχνεύοντας το βάθος του συγκεκριμένου θεατρικού είδους που έχει χάσει λίγο τη βαθιά του αξία. Την ουσιαστική του χρησιμότητα να κινητοποιεί, να προβληματίζει και να καταπραΰνει τις ταλαιπωρημένες συνειδήσεις της εποχής μας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Δραματουργική επεξεργασία: Ομάδα Ιδέα

Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης

Σκηνικά – Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Μουσική: Κώστας Γάκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ίριδα Κανδρή

Δ/νση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης

Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ-ΙΔΕΑ Ε.Ε

 

 

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ:

Δρακόπουλος Γιάννης, Ευθυμίου Χρήστος, Κοψιδάς Γιώργος, Λιλικάκης Σταύρος, Μανιατάκου Λήδα, Μουστάκα Αθηνά, Μπιμπής Κωνσταντίνος, Παπουτσάκη Κατερίνα, Φιλιός Άκης. 

 

 

Σχετικά άρθρα