Ελληνική Αποκριά και Κινεζικό Νέο Έτος στο Μουσείο Ηρακλειδών!

Το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, 17 και 18 Φεβρουαρίου, οι μικροί μας φίλοι που θα επισκεφθούν το Μουσείο θα πάρουν από έναν κινέζικο χαρταετό δώρο (η προσφορά ισχύει μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα. Σημειώστε ότι αυτό μπορεί να συμβεί από την πρώτη μέρα).

 

Επιμόρφωση ενηλίκων

 

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, ο Δρ. Ιστορίας των Επιστημών Δημήτρης Πετάκος, στο εργαστήρι Ανατολή και Δύση: Δύο διαφορετικοί πολιτισμοί, δύο διαφορετικοί κόσμοι, σας προσκαλεί να αναζητήσετε μαζί του την απάντηση στο απλό ερώτημα «Γιατί η επιστήμη δεν γεννήθηκε στην Κίνα αλλά στη Δυτική Ευρώπη τον 17ο αιώνα;»

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, ο Δημήτρης Παππάς, φυσικός, υποψήφιος Δρ Φιλοσοφίας της Επιστήμης σε μια ιδιαίτερη θεματική ξενάγηση στη μέτρηση του χρόνου στον ιδιαίτερο και μεγάλο Κινεζικό Πολιτισμό. Ελάτε στη μια και μισή 13:30 στο Μουσείο Ηρακλειδών για έναν περίπατο Κυνηγώντας τον άπιαστο χρόνο: Ιστορίες για Ρολόγια Διάρκεια.ξενάγησης 40 λεπτά, κόστος, το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση

 

Παιδικά εργαστήρια

 

 

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, ανακαλύπτουμε τα μυστικά συστατικά μιας ηλιαχτίδας στο Φως: Γεωμετρία και Χρώμα που είναι η τρίτη μας στάση στο εξαιρετικό ταξίδι που μαθαίνει στα παιδιά Τα Μαθηματικά Σαν Παιχνίδι. Σε αυτή την ενότητα ανακαλύπτουν πώς το φως του ήλιου αναλύεται στα χρώματα του ουράνιου τόξου και πώς από αυτά μπορούμε να ανασυνθέσουμε το λευκό φως. Εκτός του χρώματος, τα παιδιά προσεγγίζουν τόσο την φύση όσο και τη διάδοση του φωτός. Παρατηρούν τη διαδρομή που ακολουθεί μια φωτεινή ακτίνα, όταν αυτή προσπέσει πάνω σε μια κατοπτρική επιφάνεια ή διέλθει μέσα από έναν φακό. Μελετούν τα φαινόμενα της ανάκλασης και της διάθλασης, της μεγέθυνσης, της σμίκρυνσης ή της παραμόρφωσης του ειδώλου. Οδηγός η Αρετή Ευσταθίου Ερευνήτρια της Διδακτικής των Μαθηματικών.

 

Συνεχίζονται

 

… και τα Κυριακάτικα εργαστήρια μας, με τους Λιλιπούτειους Μηχανικούς να ξεκινούν τον τρίτο κύκλο τους στις 25 Φεβρουαρίου, την ίδια μέρα που ξεκινά και ο τρίτος κύκλος του Lego Wedo ενώ ολοκληρώνεται ο τέταρτος και ξεκινά ο πέμπτος κύκλος του Mathtech, για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. Μέσα στον Φεβρουάριο, ολοκληρώνεται επίσης ο τρίτος κύκλος του Stemath. Φυσικά «τρέχει» και το μεγάλο πρόγραμμα LEGO Mindstorms που θα λήξει τον Μάιο του 2018.

Μην ξεχνάτε ότι καθημερινά και το Σαββατοκύριακο, από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα και τις Πέμπτες ως τις 8 το βράδυ, και τα δυο κτίριά μας είναι ανοιχτά και σας περιμένουν να επισκεφθείτε την μοναδική και άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση της Αρχαίας Κινεζικής Τεχνολογίας.

Καθημερινά επίσης, εκτός Δευτέρας και Τρίτης, λειτουργούν και τα διαδραστικά μας, η κατασκευή χαρτιού και οι εκτυπώσεις με τις παραδοσιακές κινεζικές μεθόδους.

Τέλος, στο Πωλητήριό μας, μπορείτε να βρείτε προϊόντα κορυφαίας αισθητικής και ποιότητας ώστε να καλύψετε τις ανάγκες σας για δώρα σε άλλους ή στον εαυτό σας, σε εξαιρετικές τιμές.

 

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία: 17/02/2018 – 25/02/2018

Τοποθεσία:

Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Θησείο
Πληροφορίες / Κρατήσεις:

http://herakleidon-art.gr/
Πηγή: culturenow.gr

Σχετικά άρθρα