Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης live στο Κρεμλίνο

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης μας υποδέχεται τα Παρασκευοσάββατα 23-24 Φεβρουαρίου & 2-3 Μαρτίου στο Κρεμλίνο!

Πέντε μουσικοί στη σκηνή, με έγχορδα όργανα στα χέρια: βιολί, βιολοντσέλο, κρητική λύρα, κιθάρα, λαούτο, μπουζούκι, κοντραμπάσο. Ελάχιστος ηλεκτρισμός, για την ενίσχυση του ήχου τους και για τους πειραματισμούς τους. Μια παρέα που δημιουργεί, που συναισθάνεται, που ταξιδεύει εντός και εκτός συνόρων, εντός και εκτός του αναμενόμενου, εντός και εκτός τόπου και χρόνου. Μια παρέα που εξελίσσεται ασταμάτητα τα τρία τελευταία χρόνια. Κάθε εμφάνισή τους αποτελεί και μια νέα ηχητική και συναισθηματική εμπειρία.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης διαγράφει μια δική του, ιδιαίτερη πορεία. Ψάχνει τον ρόλο του τραγουδιού σε μια εποχή δύσκολη και αντιμουσική. Διαλέγοντας τους συνεργάτες του, έχοντας σαν αποσκευή αλλά και σαν εισιτήριο διαρκείας το υλικό του, και πιστεύοντας στην ιερότητα της τέχνης που υπηρετεί, προσεγγίζει από την αρχή έννοιες όπως «έκφραση», «ερμηνεία», «ενορχήστρωση», «κοινό», «επικοινωνία», «συνύπαρξη», «μοιρασιά», «συνδημιουργία».

Η ξεχωριστή παρέα του Αλκίνοου Ιωαννίδη:

 

Γιώργος Καλούδης: Τσέλο, Κρητική Λύρα
Μανόλης Πάππος: Μπουζούκι, Λαούτο
Φώτης Σιώτας, Δημήτρης Χατζηζήσης: Βιολί
Δημήτρης Τσεκούρας: Κοντραμπάσο

 

Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας και Βασίλης Δρούγκας
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Μαργκάς

 

Ταυτότητα Εκδήλωσης

 

Ημερομηνία: 23/02/2018, 24/02/2018, 02/02/2018, 03/02/2018

Ώρα έναρξης: 22:00

Τοποθεσία:Κρεμλίνο, Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς

Eισιτήρια:Είσοδος 13 ευρώ με μπύρα ή κρασί, 11 ευρώ φοιτητικό/ανέργων

Πληροφορίες / Κρατήσεις:Τηλ. 210 410 0010 | https://www.facebook.com/kremlinostage

 

Πηγή: culturenow.gr

Σχετικά άρθρα