Παράταση παραστάσεων για το «Frida Kι Άλλο»

Μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν στο Θέατρο Νέου Κόσμου και περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο με την παράσταση «Αγγελική», οι Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer) παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά στο Θέατρο 104, βασισμένη στη ζωή και το έργο της Frida Kahlo.

Στο «Frida Κι Άλλο» η ομάδα χρησιμοποιεί τις αρχές που έχει κατακτήσει – προσήλωση στο χώρο, το ρυθμό, το σώμα και το θεατρικό παιχνίδι– για να φέρει την Frida στη ζωή επί σκηνής.

Η Κατερίνα Δαμβόγλου αναλαμβάνει το ρόλο της Μεξικανής ζωγράφου. Ο Robin Beer χειρίζεται και δημιουργεί ζωντανά ήχο και βίντεο δημιουργώντας τον κόσμο γύρω της. Με προβολή και ζωντανό βίντεο ζωγραφίζουμε τη σκηνή και εξερευνούμε την ιστορία της Frida, τους φυσικούς περιορισμούς και τον πόνο που την ώθησαν να δημιουργήσει έναν κόσμο που κυριαρχείται από κίνηση και ζωή.

Η Frida, σύμβολο επιμονής, αντοχής και ελευθερίας, αντισταθμίζει την ακινησία της, “κινώντας” τη ζωή της στο μέγιστο. Τούτο την οδήγησε να παράγει ένα μοναδικό έργο, ακόμη και όταν “κοιτάζει προς τα μέσα”, που εκφράζει μια καθολική και βαθιά εικόνα του γύρω κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο ξεφεύγει από την αναπηρία της και μας κάνει να θέλουμε ακόμα Φρίντα Κι Άλλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προηγούμενη δουλειά των Fly Theatre, απέσπασε εξαιρετικά θετικές κριτικές.

Συντελεστές

 

Κείμενα/Επεξεργασία Κειμένου: Κατερίνα Δαμβόγλου
Σκηνοθεσία: Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου & Robin Beer)
Δραματουργία: Μιράντα Βατικιώτη
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Ερμίνα Αποστολάκη
Φως/Ήχος: Robin Beer

Παίζουν: Κατερίνα Δαμβόγλου & Robin Beer

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τους Fly Theatre και την Frida Κι Άλλο στη σελίδα της ομάδας στο Facebook: facebook.com/flytheatregreece και στη σελίδα της παράστασης facebook.com/Fridakiallo

 

Ταυτότητα Εκδήλωσης

 

Παράταση παραστάσεων: Από 24 Ιανουαρίου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 21:00

Τοποθεσία: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι – Μετρό Κεραμεικός

Eισιτήρια:10 ευρώ

Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 2103455020

 

Πηγή: culturenow.gr

Σχετικά άρθρα