Οι καβγάδες και οι βρισιές στη Βουλή: Από το «Άι στο διάολο» μέχρι «το παραχέσατε» (Βίντεο)

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis και τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, αφού εκτός του ότι κράτησε 21 ώρες, δεν έλειψαν οι καβγάδες και οι εντάσεις, ενώ ακούστηκαν και βαριές εκφράσεις και χαρακτηρισμοί, ακόμη και… «γαλλικά».

Το «Άι στο διάολο» της Χριστοδουλοπούλου

Το τι θα επακολουθούσε φάνηκε από την αρχή της συζήτησης όταν η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, απευθυνόμενη στον βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπο Αθανασίου που ζητούσε να λάβει το λόγο, ακούστηκε να λέει «Άι στο διάολο», νομίζοντας ίσως ότι τα μικρόφωνα ήταν κλειστά.

Το έγγραφο των πρακτικών διάβασε στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας:

«Προεδρεύουσα (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Σας παρακαλώ κύριε Αθανασίου, τα νομικά αφήστε τα, θέλετε να μιλήσετε νομικά, πολιτικά ότι θέλετε, έχετε εκπροσώπους να μιλήσουν και από κάτω… άι στο διάολο».

«Εγώ το είπα;» ήταν η αντίδραση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, για να συμπληρώσει ο κ. Δένδιας ότι «ο κ. Αθανασίου δικαιούται να λάβει τον λόγο», ενώ ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά η φράση.

«Δεν τον έθιξα» τον διέκοψε η αντιπρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε: «Πρώτον, εγώ δεν το άκουσα όπως δεν το άκουσε κανείς. Να εξαλειφθεί από τα πρακτικά, δεδομένου ότι όποιος το είπε ήταν όχι απλά αστοχία και αγένεια, αλλά οτιδήποτε άλλο».

Καβγάς Παπαγγελόπουλου – Γεωργιάδη

Η ένταση συνεχίστηκε μετά την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με τα όσα είπε να προκαλούν την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη που κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό να απαντήσει εάν θα δεχθεί την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν συνομιλίες με τους εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα.

«Γιατί δεν ανοίγετε τα τηλέφωνα; Μήπως γιατί μιλάγατε με την κυρία Τουλουπάκη 25 φορές την ημέρα; Αν ανοίξετε τα τηλέφωνα θα πάτε φυλακή αλλά θα έρθει και αυτή η ώρα».

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσω τον κ. Γεωργιάδη σε σόου εντυπώσεων. Δεν φοβάμαι τίποτα. Να μου μιλάτε στον πληθυντικό. Εκπροσωπείτε μια μεγάλη παράταξη. Δεν έχετε το ήθος να μιλάτε στο κοινοβούλιο. Δεν φοβάμαι. Προαναγγέλλω από τώρα πως όταν έρθει η δικογραφία για την εις βάρος μου μήνυση θα ζητήσω να γίνει προανακριτική και να ανοίξουν τα τηλέφωνά μου γιατί τα τηλεφωνήματα δεν έχουν τίποτα παράνομο» απάντησε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Η οργή βουλευτών της ΝΔ με τον Πολάκη την ώρα της ομιλίας του Πικραμμένου

Ένταση προκλήθηκε και όταν μιλούσε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος.

Όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές της ΝΔ, καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Πικραμμένου, ο οποίος δάκρυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Παύλος Πολάκης γελούσε από το έδρανό του και σιγοψιθύριζε λέγοντας «ναι, ναι, καλά μας τα λες, κατέθεσε τα έγγραφα» και άλλα τέτοια.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση αρχικά του Γιώργου Κουμουτσάκου που του είπε αυστηρά «μην γελάς!» και στη συνέχεια του Βασίλη Κικίλια που του είπε «Σταμάτα! Είναι ντροπή να γελάς όταν μιλάει ένας άνθρωπος που τον διασύρετε και δε είναι καν στην πολιτική. Μη γελάς ρε, λίγο σεβασμό».

Η έκρηξη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Βουλής και τον βουλευτή που είπε «το παραχέσατε»

Όταν στο βήμα της Βουλής βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σημειώθηκε διαπληκτισμός με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με αφορμή ερώτηση του τελευταίου προς τον κ. Σαμαρά για τον χρόνο της ομιλίας του.

«Όσο χρειάζεται» ήταν η αρχική απάντηση του κ. Σαμαρά όταν ρωτήθηκε πόσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρώσει την ομιλία του. «Καταγγέλλετε πρώην πρωθυπουργό και μου βάζετε πεντάλεπτα κύριε πρόεδρο; Θα κατέβω όταν τελειώσω», συνέχισε ο κ. Σαμαράς, με τον κ. Βούτση να επιμένει για μια απάντηση.

«Κακώς ρωτήσατε τότε», απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός και επέμεινε: «Δεν το παίρνω πίσω! Κάκιστα ρωτήσατε». «Σοβαρά;», αποκρίθηκε ο κ. Βούτσης για να λάβει την απάντηση: «Σοβαρότατα!».

Λίγα λεπτά αργότερα, ενώ συνεχιζόταν η ομιλία του κ. Σαμαρά, βουλευτής από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ φώναξε «το παραχέσατε»! Αυτό έκανε έξαλλο τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον βουλευτή ανέφερε: «Πες τη δυνατά αν είσαι άνδρας!».

Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε «ηρεμία» με τον Αντώνη Σαμαρά να απαντά: «Όχι ηρεμία κ. πρόεδρε όταν μου λένε ότι το παραχέσατε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φράση αυτή ακούστηκε όταν ο κ. Σαμαράς σε μια αποστροφή του λόγου του μίλησε για «1,5 εκατ. λαθρομετανάστες» που έχουν μπει στην Ελλάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=W59kgtXodQk

Ο καβγάς στο εντευκτήριο

Την ίδια ώρα, μάλιστα, που στο βήμα της Βουλής ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, έντονο επεισόδιο σημειωνόταν και στο εντευκτήριο! Όλα άρχισαν όταν έφθασε στην αίθουσα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά, η οποία σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες είπε πως κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι άλλαξε η κατάσταση και πως δεν μπορεί να ακούει τον πρώην πρωθυπουργό.

Κάποιος από τους παρευρισκόμενους της απάντησε και η μια κουβέντα έφερε την άλλη. Ο συνάδελφος της Δημήτρης Γάκης παρενέβη με πυροσβεστική διάθεση, χωρίς ωστόσο, αποτέλεσμα, αφού σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκαν «απειλές» με εμφυλιοπολεμικό περιεχόμενο.

Ότι «θα τους ξαναφυτέψουν έτσι όπως τους φύτεψαν στο Γράμμο και στο Βίτσι» και ότι «θα τους σφάξουν με κονσερβοκούτι»

Σχετικά άρθρα