«Παρ’ όλα αυτά» στο Από Μηχανής Θέατρο

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με τη σκηνοθέτη Γεωργία Μαυραγάνη παρουσιάζουν μια παράσταση – μαρτυρία για τον καρκίνο.

Εννέα γυναίκες που έζησαν την ασθένεια ανεβαίνουν στη σκηνή για να μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία τους αλλά και τη διαδρομή της ζωής τους όπως αυτή μεταλλάχτηκε μέσα από την περιπέτεια της υγείας τους. Στόχος της παράστασης είναι να μιλήσει ανοιχτά για την ασθένεια και τον πόνο της, αλλά και να δώσει την ευκαιρία στις συμμετέχουσες και στο κοινό μέσω της τέχνης, να μετατρέψουν την δύσκολη αυτή εμπειρία σε δημιουργία και ομορφιά.

“Σαν οδοιπόροι στη δύσκολη διαδρομή τους μέσα από την ασθένεια, οι γυναίκες πλέκοντας και δημιουργώντας μία συνεκτική ιστορία ανθρωπιάς, συναισθηματισμού, χαράς και λύπης, οδηγούν στην πρωταρχική επίδραση του θεάτρου: την λυτρωτική μέθεξη του κοινού με τα δρώμενα επί σκηνής. Μία παράσταση, όχι μόνο για όσες και όσους έχουν παρόμοιες ιστορίες, αλλά και για όλους τους ανθρώπους”, τόνισε ο Πρόεδρος της Ε.Α.Ε κ. Ε. Φιλόπουλος.

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Κέντρου για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) της Ε.Α.Ε. για την υποστήριξη των ασθενών που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου, υπό την επιστημονική ευθύνη του Ιωάννη Ντίνου, Κλινικού Ψυχολόγου.

Συντελεστές

 

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γεωργία Μαυραγάνη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ναζίκ Αϊδινιάν, Δανάη Σπηλιώτη
Σκηνογραφική επιμέλεια: Άρτεμις Φλέσσα
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
ΦωτογραφίεςΒίντεο: Χριστίνα Ζαχοπούλου, Χάρης Ακριβιάδης

Συμμετέχουν: Καλλιόπη Γανιάρη, Ελένη Γιαννακούρου, Θάλεια Νταλούκα, Γιώτα Παπαδάκη, Μάρα Παυλοπούλου, Μαίρη Τσουκαλά, Στέλλα Χατζημιχαήλ, Φωτεινή Χάψα Τζένη Δούπη.

Η δράση είναι καθ’ολοκλήρου παραγωγή της Ε.Α.Ε. Με την ευγενική υποστήριξη του Θεάτρου «Από μηχανής»

 

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία: Από: 23/02/2018
Εως: 23/03/2018

Κάθε Παρασκευή: 17:30

Τοποθεσία: Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Αθήνα

Eισιτήρια:Είσοδος ελεύθερη | Για την υποστήριξη της Ε.Α.Ε. θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν να εγγραφούν μέλη, ή να προσφέρουν μια μικρή οικονομική δωρεά

Πληροφορίες / Κρατήσεις:Τηλ.: 210-38.26.600, καθημερινά 9.00 – 17.00 | Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος

 

Πηγή: culturenow.gr

Σχετικά άρθρα