Δεν υπέγραψε την πρόταση της ΝΔ για προκαταρκτική ο Σαλμάς

Ο πρώην υπουργός Υγείας και εκ των φερομένων ως εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Novartis, Μάριος Σαλμάς, δεν υπέγραψε την πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ με την οποία ζητείται η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αντρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη.

Την γαλάζια πρόταση την υπογράφουν οι 74 βουλευτές της ΝΔ (απουσιάζει της κας Μάρκου που επισήμως σήμερα εντάσσεται στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μετά τις χτεσινές ανακοινώσεις για την προσχώρησή της στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης). Η ΝΔ ζητά τον έλεγχο των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ (πρώην και νυν ηγεσία του υπουργείου υγείας) και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για το αδίκημα της απιστίας με βάση το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, σχετικά με τη μη τιμολόγηση φαρμάκων.

Το γεγονός ότι ο Μάριος Σαλμάς δεν υπέγραψε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας οδήγησε στη σκέψη ότι ο πρώην υπουργός διαφοροποιείται από το κόμμα του σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Ωστόσο ο ίδιος, λίγο αργότερα, έσπευσε να προβεί σε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι δεν υπέγραψε «για λόγους προσωπικής ευθιξίας».

Η δήλωση του κ. Σαλμά έχει ως εξής: 

«Δεν υπέγραψα την πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την 27/2/2018, μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για την διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis. Με την ουσία της πρότασης δεν έχω καμία διαφωνία».

Σχετικά άρθρα