Η συγκλονιστική χορογραφία της Sasha Waltz στο Μέγαρο

Η νέα, συγκλονιστική χορογραφία της Sasha Waltz με τίτλο Κreatur, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Βερολίνο το περασμένο καλοκαίρι, παρουσιάζεται μόνο για δύο παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 8 το βράδυ.

Μετά το Körper από την τριλογία της για το σώμα, η διάσημη βερολινέζα χορογράφος που αναζητά πάντα το διάλογο με τις άλλες μορφές τέχνης, συναντά για πρώτη φορά δύο εικονοκλαστικούς καλλιτέχνες, την πρωτοποριακή σχεδιάστρια μόδας Iris van Herpen, διάσημη παγκοσμίως για τα ρούχα-αρχιτεκτονήματά της, και τον σχεδιαστή φωτισμών Urs Schönebaum που έχει συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες του θεάτρου και του κινηματογράφου όπως οι Pierre Audi, Michael Haneke και Robert Wilson αλλά και σημαντικούς εικαστικούς δημιουργούς όπως η Marina Abramovic και ο William Kentridge.

Με βασικούς άξονες τον χορό, τα κοστούμια και τους φωτισμούς, η Sasha Waltz δημιουργεί, μέσα από τα σώματα 14 χορευτών της ομάδας της, ένα έργο που γίνεται ένα με τη μουσική του Soundwalk Collective.
Ένα από τα στοιχεία της παράστασης που πραγματικά συν-διαμορφώνει το έργο είναι τα κοστούμια της ολλανδής σχεδιάστριας μόδας και εικαστικού Iris Van Herpen. Γνωστή για τις αιρετικές τις παρουσιάσεις μόδας, η Van Herpen χρησιμοποιεί εδώ όλο το οπλοστάσιο των μέχρι τώρα παρεμβάσεών της για να προσθέσει μια πραγματικά φουτουριστική αισθητική στο έργο της Sasha Waltz. Και δεν είναι τυχαίο ότι τα κοστούμια δημιουργήθηκαν με τις πιο σύγχρονες τεχνικές του 3D printing και του lasercutting.

Η σύνθεση των Soundwalk Collective για το Kreatur χρησιμοποιεί ως ηχητική πηγή ηχογραφήσεις από το εσωτερικό διαφόρων εργοστασίων και σημαντικών κτηρίων που έχουν πάρει νέα χρήση, όπως το τέκνο κλαμπ Berghain στο Βερολίνο, που στεγάζεται σε ένα παλιό εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στο Φρίντιρχσαϊν ή το μουσείο Berlin-Hohenschönhausen Memorial που στεγάζεται στα κτήρια των πολιτικών φυλακών της Στάζι, των υπηρεσιών Ασφαλείας της Ανατολικής Γερμανίας. Αυτά τα εμβληματικά κτήρια του 20ού αιώνα αποτυπώνουν την εξουσία, τον έλεγχο και τη μαζική παραγωγή, ενώ ταυτόχρονα υπήρξαν οι πρώτοι μάρτυρες της ριζικής αλλαγής του κοινωνικού και ηχητικού τοπίου που μας περιβάλλει.

kreatur-xoros

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία, Χορογραφία Sasha Waltz
Κοστούμια Iris van Herpen
Μουσική Soundwalk Collective
Φωτισμοί Urs Schönebaum
Υπεύθυνος δοκιμών Davide Di Pretoro
Δραματουργία Jochen Sandig
Χορός, Χορογραφία Liza Alpízar Aguilar, Jirí Bartovanec, Davide Camplani, Clémentine Deluy, Claudia de Serpa Soares, Peggy Grelat-Dupont, Hwanhee Hwang, Lorena Justribó Manion, Annapaola Leso, Nicola Mascia, Virgis Puodziunas, Zaratiana Randrianantenaina, Corey Scott-Gilbert, Yael Schnell

ΠΑΡΑΓΩΓΗ Sasha Waltz & Guests. ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ Festspielhaus St. Pölten, Μεγάλα Θέατρα του Λουξεμβούργου και Όπερα της Ντιζόν. Made in Radialsystem. Η ομάδα Sasha Waltz & Guests υποστηρίζεται οικονομικά από το Hauptstadtkulturfonds και από τη Γερουσία του Βερολίνου για τον Πολιτισμό και την Ευρώπη.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Διάρκεια: 95 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 16 ετών

Τιμές εισιτηρίων: 9 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 14 € (Ζώνη Ε) ● 22 € (Ζώνη Δ) ● 28 € (Ζώνη Γ) ● 36 € (Ζώνη Β) ● 42 € (Ζώνη Α) ● 50 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Eισιτήρια: 210 7282333, megaron.gr

Πληροφορίες: 210 72.82.333, www.megaron.gr

 

Σχετικά άρθρα