Παμμακεδονικές Οργανώσεις απειλούν με ισόβια ή θάνατο όποιον βουλευτή ψηφίσει σύνθετη ονομασία

Απειλητικό εξώδικο Παμμακεδονικών Οργανώσεων που εστάλη σε όλους τους βουλευτές, γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Κάποιοι έχουν ξεφύγει. Και δεν είμαστε, ούτε ουδέτεροι, ούτε γραφειοκράτες να κάνουμε ότι δεν ξέρουμε. Αυτά είναι διχαστικά κηρύγματα», είπε ο Νίκος Βούτσης χαρακτηριστικά, ενημερώνοντας την Ολομέλεια ότι οι οργανώσεις αυτές, εγκαλούν τους βουλευτές για αδικήματα που επισείουν ποινή θανάτου ή ισοβίων, σε περίπτωση που προκρίνουν μία σύνθετη ονομασία για την ΠΓΔΜ.

Η εξώδικος διαμαρτυρία πρόσκληση από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις των Γιαννιτσών, του Καναδά, της Νοτίου Αφρικής και της Αυστραλίας προς μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας κάνει λόγο για «αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας» και προτρέπουν τους βουλευτές που δεν θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα τους να παραιτηθούν από το αξίωμά τους, αφού προηγουμένως προβούν σε δήλωση ανεξαρτητοποίησης ώστε να μην είναι δυνατή η αναπλήρωση της έδρας τους, αλλιώς «διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τα οποία επισείουν ποινή ισόβιων δεσμών και θανάτου αντιστοίχως».

«Βάλλουν ευθέως κατά της δημοκρατικής τάξης της χώρας. Δεν μας τρομοκρατούν, είμαστε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, δημοκρατικά εκλεγμένο κοινοβούλιο» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

«Έχουμε ζήσει αντίστοιχα  περιστατικά στο παρελθόν και καμία πολιτική δύναμη δεν έκανε πίσω σε τέτοιες πρακτικές. Λόγο δίνουμε  μόνο στον ελληνικό λαό και κανένα άλλον», πρόσθεσε.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα