Γεωργιάδης για Novartis: «Έδωσα στον Μητσοτάκη την παραίτησή μου» – Επίθεση Τζανακόπουλου σε ΝΔ

Την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο Novartis -και είναι στη διακριτική του ευχέρεια αν θα την αποδεχτεί ή όχι- αποκαλύπτει ότι έχει υποβάλει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, με επιστολή του προς την εφημερίδα «Δημοκρατία».

Ωστόσο ο Κ. Μητσοτάκης παρείχε την απόλυτη στήριξή του και δεν την έκανε αποδεκτή.

«Πριν καν ξεσπάσει η σκευωρία, όταν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια τη διέρρεαν, έσπευσα αμέσως στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του έθεσα υπ’ όψιν την παραίτησή μου. Αυτή άλλωστε είναι πάντα στη διάθεσή του, καθώς αυτός με διόρισε αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος λοιπόν δεν συζήτησε καν αυτό το ενδεχόμενο στηρίζοντάς με εμπράκτως και σταθερά. Άλλωστε ξέρει πολύ καλά τι έκανα στη θητεία μου στο υπουργείο Υγείας, καθώς τότε είχαμε σταθερή συνεργασία και δεν πίστεψε ποτέ καμία από αυτές τις συκοφαντίες. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Α. Γεωργιάδης στη σχετική του επιστολή.

Τζανακόπουλος: «Ο Μητσοτάκης βρίσκεται προσωπικά στον πυρήνα του σκανδάλου Novartis»

«Η μη αποδοχή της παραίτησης του κ. Γεωργιάδη από τον κ. Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι ο τελευταίος βρίσκεται προσωπικά στον πυρήνα του σκανδάλου και της προσπάθειας συγκάλυψής του» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όπως είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών είναι «πάρα πολύ πιθανό ότι η υπόθεση Novartis θα αποδειχθεί θρυαλλίδα τόσο για τον ίδιο όσο και για την ακροδεξιά ηγετική ομάδα που έχει συγκροτήσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας».

«Σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή του κου Γεωργιάδη, στην οποία ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά και την κατακραυγή των τελευταίων ημερών παραδέχεται ότι έχει ήδη καταθέσει την παραίτηση του στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ δηλώνει ότι αυτή δεν έγινε αποδεκτή» σημείωσε αρχικά ο Δ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε:

«Καταρχάς να σημειώσω ότι αυτή η κίνηση αν και ομολογείται καθυστερημένα είναι καλοδεχούμενη όμως οφείλω ταυτόχρονα να πω από μόνη της κατεδαφίζει το αφήγημα της ΝΔ αλλά και των κων Σαμαρά Βενιζέλου, Λοβέρδου περί σκευωρίας. Οι πιέσεις εξάλλου που ασκούνται και από πρόσωπα του συντηρητικού χώρου για την παραίτηση του κου Γεωργιάδη συνηγορούν υπέρ αυτού.

Ωστόσο το γεγονός ότι ο κος Μητσοτάκης δεν έκανε δεκτή την εν λόγω παραίτηση δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη για όσα έχουν ήδη αποκαλυφθεί αλλά και για όσα πιθανόν να αποκαλυφθούν στο μέλλον».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η «στάση του αυτή αποδεικνύει απολύτως ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι απλώς πιθανός σύμμαχος της Novartis όπως η ίδια η εταιρεία τον χαρακτήριζε τον Φεβρουάριο του 2017 αλλά βρίσκεται προσωπικά στον πυρήνα του σκανδάλου και της προσπάθειας συγκάλυψης του. Είναι λοιπόν πάρα πολύ πιθανό ότι η υπόθεση θα αποδειχθεί θρυαλλίδα τόσο για τον ίδιο όσο και για την ακροδεξιά ηγετική ομάδα που έχει συγκροτήσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας».

Με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε με συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος κατηγόρησε τόσο την κυβέρνηση όσο και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε «ο κ. Γεωργιάδη βρίσκεται σε δεινή θέση καθώς έχει κατάρρευση η τοποθέτηση του περί σκευωρίας». Επιπροσθέτως ο υπουργός Επικράτειας χαρακτήρισε ακατάληπτα όσα λέει ο κ. Γεωργιάδης σε βάρος του κ. Πολάκη και άλλων υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης ενώ καταλήγοντας σχολίασε δηκτικά «δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από να τον παραδώσουμε στη χλεύη των Ελλήνων πολιτών που παρακολουθούν τα εν λόγω παραληρήματά του στη δημόσια σφαίρα».

Σε ερώτηση για πιθανή αποχώρηση της ΝΔ από την προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Novartis ο κ. Τζανακόπουλος επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί εφόσον συμβεί μια τέτοια ενέργεια. Ωστόσο σημείωσε ότι από την αρχή που είδε το φως της δημοσιότητας η συγκεκριμένη υπόθεση η ΝΔ τοποθετήθηκε όχι σαν να επιθυμεί τη διαλεύκανση της αλλά σαν να επιδιώκει τη συγκάλυψη της, προσθέτοντας πως μια τέτοια κίνηση θα επιβεβαιώσει αυτή την εκτίμηση.

Στην ουσία των εργασιών της προκαταρκτικής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η επιτροπή «θα καλέσει τους δέκα φερόμενους ως εμπλεκόμενους και θα απαντήσει στα νομικά θέματα που έχουν τεθεί αναφορικά με την αρμοδιότητα της και σε σχέση με την τακτική Δικαιοσύνη».

«Ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Novartis, από τη στιγμή που δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Γεωργιάδη», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι «βρίσκεται προσωπικά στον πυρήνα του σκανδάλου και της προσπάθειας συγκάλυψης του», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι πιθανό η συγκεκριμένη υπόθεση «να αποδειχθεί θρυαλλίδα τόσο για τον ίδιο όσο και για την ακροδεξιά ηγετική ομάδα που έχει συγκροτήσει στο εσωτερικό του κόμματος».

«Σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή του κ. Γεωργιάδη στην οποία ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά και την κατακραυγή των τελευταίων ημερών παραδέχεται ότι έχει καταθέσει την παραίτηση του στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ δηλώνει ότι αυτή δεν έγινε αποδεκτή», είπε ο κ. Τζανακόπουλος κατά την εισαγωγή στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και συνέχισε:

«Καταρχάς να σημειώσω ότι αυτή η κίνηση αν και ομολογείται καθυστερημένα, είναι καλοδεχούμενη, όμως οφείλω να πω ότι ταυτόχρονα από μόνη της κατεδαφίζει το αφήγημα της ΝΔ αλλά και των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Λοβέρδου περί σκευωρίας. Οι πιέσεις εξάλλου που ασκούνται και από πρόσωπα του συντηρητικού χώρου για την παραίτηση του κ. Γεωργιάδη συνηγορούν υπέρ αυτού. Ωστόσο το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε δεκτή την εν λόγω παραίτηση δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη για όσα έχουν ήδη αποκαλυφθεί αλλά και για όσα πιθανόν να αποκαλυφθούν στο μέλλον. Η στάση του αυτή αποδεικνύει απολύτως ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι απλώς πιθανός σύμμαχος της Novartis, όπως η ίδια η εταιρεία των χαρακτήριζε τον Φεβρουάριο του 2017, αλλά βρίσκεται προσωπικά στον πυρήνα του σκανδάλου και της προσπάθειας συγκάλυψης του.

Είναι λοιπόν πάρα πολύ πιθανό ότι η υπόθεση Novartis θα αποδειχθεί θρυαλλίδα τόσο για τον ίδιο όσο και για την ακροδεξιά ηγετική ομάδα που έχει συγκροτήσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Πηγή: avgi.gr

Σχετικά άρθρα