Στέλιος Καζαντζίδης “Η ζωή μου όλη”: Τελευταίες παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

«Στέλιος Καζαντζίδης-Η ζωή του όλη», η παράσταση της χρονιάς με την υπογραφή της Μιμής Ντενίση, ολοκληρώνεται την Κυριακή 1η Απριλίου.

Μια μεγάλη παραγωγή με τα ωραιότερα τραγούδια του μύθου του ελληνικού τραγουδιού, Στέλιου Καζαντζίδη. Το έργο-αναφορά στον μεγάλο τραγουδιστή και στη ζωή των μουσικών της εποχής του, που παρακολούθησαν ως τώρα χιλιάδες θεατές, κλείνει τον κύκλο των παραστάσεων στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Υπόθεση

Ένα προσφυγόπουλο, γιός του Χαράλαμπου Καζαντζίδη από τον Πόντο και της Γεθσημανής από την Μικρασία, ξεκινάει την ζωή του με αντίξοες συνθήκες και γίνεται ο μεγαλύτερος τραγουδιστής της σύγχρονης Ελλάδας. Πρόκειται για μια μυθιστορηματική αφήγηση της ζωής του μέσα από τα μάτια των δικών του ανθρώπων, αλλά και μια τοιχογραφία των μουσικών της εποχής.

Οι μεγάλοι συνθέτες, ο Παπαϊωάννου, ο Χιώτης, ο Τσιτσάνης, ο Πάνου, ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, τα διάσημα κέντρα, όπως η «Τριάνα» του Χειλά, καθώς και οι μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες όλων τους περνάνε μέσα από το έργο και φωτίζουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της εποχής. Ακούγονται οι μεγάλες επιτυχίες του Στέλιου που αγάπησαν γενιές και γενιές Ελλήνων και δημιούργησαν τον «μύθο» του Καζαντζίδη.
Ο Στέλιος Καζαντζίδης αγαπήθηκε φανατικά, μπήκε στις καρδιές και στα σπίτια των ανθρώπων και τραγουδήθηκε όσο λίγοι. Στο πρόσωπό του και στις μεγάλες του επιτυχίες, όλοι βρίσκουν ένα κομμάτι της δικής τους ζωής.

Το τεράστιο καλλιτεχνικό του στίγμα είναι αυτό που ενέπνευσε τους δημιουργούς να γράψουν ένα έργο αφιερωμένο στη χρυσή εποχή του λαϊκού βάρδου, γεμάτο από τα τραγούδια που αγαπήθηκαν από τους παλιότερους και τραγουδιούνται ακόμα και σήμερα από τους νεότερους.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και η STEFI Productions ανεβάζουν την παράσταση με ένα επιτελείο εξαίρετων ηθοποιών, πλούσια σκηνικά και κοστούμια εποχής στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

 

Ταυτότητα παράστασης

ΚΕΙΜΕΝΟ: Μιμή Ντενίση, Κωνσταντίνα Γιαχαλή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μιμή Ντενίση
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Γιώργος Πάτσας
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ- ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Τότα Πρίτσα
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: Μιμή Ντενίση
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Μελίνα Μάσχα
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Μάρω Μαρμαρινού
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ιωάννα Τζετζούμη
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Α΄: Νατάσσα Μπαρμπουνάκη
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Β΄: Μαριλένα Κάραλη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Γεωργία Δεμέστιχα

Πρωταγωνιστούν:

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Σταρόβας, Νίκη Παλληκαράκη, Σταύρος Νικολαΐδης, Σπύρος Μεριανός, Κώστας Βελέντζας, Αναστασία Σκοπελίτη, Μαριλένα Δήμα, Χρήστος Βελιάνο.
Μαζί τους η Νεφέλη Ορφανού & ο Μιχάλης Μητρούσης
«Γιορδάνης»
ο Αντώνης Λουδάρος

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Ελένη Ζιάνα, Εβελίνα Κυπραίου, Δήμητρα Μιχαηλίδου, Άγγελος Μπέσσας, Ηλίας Νομικός, Νίκος Πολοζιάνης, Έφη Σταυροπούλου, Γιώργος Τάτσης

 kazantzidis-2

Πληροφορίες παράστασης

Ημέρες & ώρες:
Τετάρτη 19:00
Πέμπτη 19:00
Παρασκευή 20:00
Σάββατο 20:00
Κυριακή 18:30

Διάρκεια: 2 ώρες και 30 λεπτά

Προπώληση:
• Στα ταμεία του θεάτρου, Πειραιώς 254, Ταύρος
• Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.theatron254.gr
• Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.viva.gr
• Τηλεφωνικά, στο T. 212 254 0300

Τοποθεσία: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ. 212 254 0300

Περισσότερες πληροφορίες: κα Αννίτα Βορεάδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού,
Τ. 212 254 0444, e-mail: [email protected]
κα Ανζελίκα Καψαμπέλη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Stefi Productions,
Τ. 2106386216, email: [email protected]

Σχετικά άρθρα