Δύσκολες ώρες για τον 52χρονο που πυροβόλησαν ληστές – Χρειάστηκε 20 φιάλες αίμα – Πού στρέφει τις έρευνες η ΕΛ.ΑΣ.

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 52χρονος επιχειρηματίας Α. Σ. που πυροβολήθηκε από ληστές οι οποίο εισέβαλαν στο σπίτι του στην Κηφισιά τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας.

Ο 52χρονος βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» όπου εισήχθη το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας μετά από ένα πολύωρο χειρουργείο στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα, συνεπεία του βαρύτατου τραυματισμού από δύο ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του.

Διανύοντας το δεύτερο 24ωρο μετά τον τραυματισμό του και τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, ο 52χρονος βρίσκεται διασωληνωμένος και σε βαθιά καταστολή στη ΜΕΘ, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν κρίσιμη την κατάσταση της υγείας του και να καταγράφουν λεπτό προς λεπτό την αναμέτρηση του ασθενή με τον χρόνο που περνά, τη μάχη του οργανισμού του με ό,τι απειλεί τη σταθεροποίηση και την ενδυνάμωση του, από τη χαμηλή πίεση μέχρι τις λοιμώξεις.

Χρειάστηκε να του μεταγγίσουν 20 φιάλες αίμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος είχε δύσκολη νύχτα, καθώς χρειάστηκε να του μεταγγίσουν είκοσι φιάλες αίμα. Φίλοι του μάλιστα έκαναν έκκληση για αίμα μέσω social media, καθώς έχει Ο ρέζους αρνητικό που θεωρείται σπάνιο και το νοσοκομείο δεν μπορούσε να καλύψει την αιμοδοσία.

Μία μάχη σκληρή, άδικη και κρίσιμη στην οποία «μπήκε» χωρίς τη θέλησή του τα χαράματα της Μεγάλης Δευτέρας, όταν αντίκρισε τους δύο οπλισμένους άνδρες μέσα στο σπίτι του και επιχείρησε να τους αντιμετωπίσει για να προστατεύσει τη σύζυγο και τον 18χρονο γιο του. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα και, όταν η αντίσταση του συνεχίστηκε, δυο ή τρεις πυροβολισμούς στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα.

Τρία 24ωρα είναι το διάστημα που χρειάζονται οι ειδικοί για να αποτιμήσουν την πορεία των απαιτητικών χειρουργικών επεμβάσεων, την αντίδραση του ασθενή και ίσως την έκβαση αυτού του περιστατικού.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις στην κοιλιακή και θωρακική χώρα χαρακτηρίστηκαν από τους γιατρούς «απολύτως επιτυχημένες», επιτυγχάνοντας την ανάσχεση της μεγάλης αιμορραγίας που ήταν το πρωτεύον ζήτημα που έπρεπε να διαχειριστούν.

Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

«… μη φωνάζετε …. κάνε ό,τι λέμε…. μη φωνάζετε να σας σκοτώσουμε … βούλωσε το….». Αυτές τις φράσεις θυμάται η σύζυγος του 52χρονου να επαναλαμβάνουν συνεχώς οι κουκουλοφόροι ληστές που εισέβαλλαν στο υπνοδωμάτιο της και δεν δίστασαν να πυροβολήσουν τον άντρα πισώπλατα μπροστά στα μάτια της και να εξαφανιστούν.

Σε κατάσταση σοκ προσπάθησε να περιγράψει στους αστυνομικούς τη σκηνή που εκτυλίχθηκε μπροστά της, ενώ είπε και πόσο επιθετικοί ήταν οι ληστές, που μιλούσαν ελληνικά, έβριζαν και τρομοκρατούσαν την ίδια και τον σύζυγό της.

Την ίδια ώρα, μέχρι αργά χθες το βράδυ, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στις κάμερες ασφαλείας που διαθέτει το διπλανό σπίτι, το οποίο ανήκει στον αδελφό του επιχειρηματία. Στον περιφραγμένο χώρο υπάρχουν δυο μονοκατοικίες στις οποίες ζούσαν τα δυο αδέλφια. Και ενώ το σπίτι του θύματος δεν είχε ούτε συναγερμό, το διπλανό, του αδελφού του, διαθέτει κάμερες ασφαλείας, οι οποίες όμως, δυστυχώς, δεν φαίνεται να έχουν καταγράψει στοιχεία από τους δυο ληστές που να μπορούν να βοηθήσουν στην έρευνα των Αρχών.

Παρόλα ταύτα, οι αστυνομικοί κάνουν γενική σάρωση στην περιοχή μήπως εντοπίσουν σε υλικό καμερών τους δυο κακοποιούς πριν εισβάλουν στο σπίτι ή μήπως καταφέρουν να εντοπίσουν το μέσο που χρησιμοποίησαν για να φτάσουν στη μονοκατοικία της Κηφισιάς, το οποίο φυσικά θα αποτελεί και το μέσο διαφυγής τους μετά την αιματηρή ληστεία.

Η βία που χρησιμοποίησαν οι δράστες κάνει τις Αρχές, πάντως, να καταλήγουν στο ξεκάθαρο συμπέρασμα ότι έχουν να κάνουν με σκληρούς και αδίστακτους κακοποιούς με μεγάλη πιθανότητα να είναι σεσημασμένοι.

Με πληροφορίες από protothema.gr και cnn.gr

Σχετικά άρθρα