Μίμης Πλέσσας και Μαυρίκιος Μαυρικίου στον Ιανό

Ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας στο πιάνο και ο ερμηνευτής Μαυρίκιος Μαυρικίου θα μας ταξιδέψουν στον μουσικό κόσμο του «Λυρικού Μίμη Πλέσσα», το Σάββατο 28 Απριλίου στον Ιανό.

Στο πρώτο μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος θα ακουστούν άριες από τα έργα του συνθέτη «Ζευς» (λιμπρέτο Γιάννη Καλαμίτση), «Ορφέας και Ευρυδίκη» (λιμπρέτο Κώστα Κινδύνη), «Κοσμάς ο Αιτωλός» (λιμπρέτο Ιάκωβου Αυλητή), «Λουκιανού Νεκρικοί Διάλογοι» (σε ποίηση Κώστα Βίρβου) ενώ στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν διαχρονικές μελωδίες του συνθέτη από την δισκογραφία και τον κινηματογράφο.

Γνωστή και αγαπημένη, η μουσική παρακαταθήκη του Μίμη Πλέσσα παραμένει διαχρονική και σύγχρονη έως τις μέρες μας. Στις σπάνιες πλέον ευκαιρίες που έχουμε να τον δούμε και να τον ακούσουμε από κοντά να αγγίζει τα πλήκτρα του πιάνου με τον μοναδικό και μαγευτικό του τρόπο, όλοι μας θυμόμαστε, αισθανόμαστε, σιγοτραγουδάμε και ταξιδεύουμε μελωδικά.

Ο Μαυρίκιος, εμπνευσμένος από το έργο του μεγάλου δημιουργού, θα καταθέσει με σεβασμό την προσωπική του ερμηνεία στο λυρικό πρόσωπο του Μίμη Πλέσσα αλλά και σε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που έχουν γίνει βιωμένη μνήμη από μεγάλες και σπουδαίες φωνές.

Τέλος, συνθέτης και ερμηνευτής θα παρουσιάσουν και καινούργιες συνθέσεις που εμπιστεύτηκε ο Μίμης Πλέσσας στον Μαυρίκιο, σε στίχους της Λουκίλας Καρρέρ Πλέσσα που επιμελείται και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς.

 

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία: 28/04/2018
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Τοποθεσία: Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα

Eισιτήρια: Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 16€

Προπώληση: Ταμεία του ΙΑΝΟΥ: Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι) και στο www.ianos.gr

Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 210 32 17 810 | www.ianos.gr

 

Πηγή: culturenow.gr

Σχετικά άρθρα