Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο ένας από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους για λόγους δημοσίου συμφέροντος θα αφεθεί ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Πρόκειται για τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο οι οκτώ στρατιωτικοί έφτασαν στη χώρα μας την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας, έκανε σήμερα εν μέρει δεκτή την αίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον εν λόγω Τούρκο αξιωματικό (και συνεπώς αυτός να μην απελευθερωθεί).

Η απόφαση χορήγησης ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό δεν αναστέλλεται, στο σύνολο της, αλλά μερικά θέτοντας περιοριστικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι στον επίμαχο Τούρκο αξιωματικό είχε χορηγηθεί άσυλο αλλά η σχετική απόφαση της Επιτροπής Ασύλου ανακλήθηκε προσωρινά με διαταγή της πρόεδρου Εφετών Ευγενίας Μυλωνοπούλου, μετά από αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, πλέον της αίτησης αναστολής, έχει καταθέσει και αίτηση ακύρωσης της ίδιας απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών, η οποία θα συζητηθεί την 4η Μαΐου 2018 στην Ολομέλεια του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα