Διπλό έγκλημα στην Κύπρο: νέα ιατροδικαστική έκθεση θα δώσει φως στην υπόθεση

Η κυπριακή αστυνομία έχει καλέσει από την Αθήνα την καθηγήτρια ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου ώστε να διενεργήσει νέα αυτοψία και νεκροψία στο διπλό έγκλημα του  ζευγαριού που βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του στον Στρόβολο.

Παράλληλα η οικογένεια των θυμάτων όρισε ως ιατροδικαστή τον πρώην ευρωβουλευτή Μάριο Ματσάκη. Όπως πληροφορείται το protothema.gr, η αστυνομία έχει ζητήσει δικαστικό διάταγμα για νέα ιατροδικαστική έκθεση, καθώς υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν διευκρινίζονται επαρκώς από την ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου η οποία διενήργησε και την πρώτη νεκροτομή και αυτοψία. Αν το δικαστήριο εγκρίνει το διάταγμα θα γίνει και νέα αυτοψία στη σκηνή από τους τρεις ιατροδικαστές (Σπηλιοπούλου, Ματσάκης, Αντωνίου). Αυτό που θέλει να ξέρει με βεβαιότητα η αστυνομία, είναι η όσο το δυνατόν πιο ακριβής ώρα θανάτου, ώστε να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός του 15χρονου γιου των θυμάτων, ότι οι θετοί γονείς του δολοφονήθηκαν μεταξύ 1:00 με 1:30 τα ξημερώματα.

Ακόμα ο 15χρονος δεν έχει δώσει κατάθεση και πιθανότατα αυτό θα γίνει σήμερα, αφού η αστυνομία έχει πολλά ερωτηματικά στα οποία θα αναζητήσει απαντήσεις.

Αυτό που έχει ξεκαθαρίσει είναι ότι ο φόνος έχει με ένα μαχαίρι, από ένα άτομο. Επίσης δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη διαφυγής του δράστη ή των δραστών, καθώς δεν βρέθηκε ούτε σταγόνα αίμα που να οδηγεί στην έξοδο του σπιτιού. Επίσης δν βρέθηκε κανένα απολύτως στοιχείο έξω από το σπίτι και οι κάμερες από σπίτια και μαγαζιά της περιοχής δεν δείχνουν κάποια ύποπτη κίνηση την κρίσιμη ώρα.

Παραμύθια

Σε σχέση με τις φήμες που έφεραν τον 15χρονο να ενημερώθηκε προσφάτως για την υιοθεσία του, αυτές διαψεύδονται καθώς ο ανήλικος είχε ενημερωθεί από την ηλικία των 6 ετών και μάλιστα στη παρουσία παιδοψυχολόγου. Επίσης δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα τα περί μεταβίβασης της περιουσίας του άτυχου ζευγαριού στον 15χρονο και προσέγγισης του από τους βιολογικούς του γονείς στη Ρωσία.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα