Εξιχνιάζεται το φονικό στην Κύπρο: Η τετράδα της διπλής δολοφονίας

Αν και η υπόθεση του διπλού φονικού στον Στρόβολο της Κύπρου, με θύματα τον 60χρονο καθηγητή Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγό του, Ντίνα Σεργίου, ουσιαστικώς έχει εξιχνιαστεί, τυπικά θα πρέπει να γίνουν αρκετά ακόμα ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος και ο γενικός εισαγγελέας να παραπέμψει τους υπόπτους στη δικαιοσύνη.

Ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής ο οποίος κατονομάστηκε από τους άλλους τρεις υπόπτους ως ο εγκέφαλος του εγκλήματος, θα κληθεί να δώσει νέα ανακριτική κατάθεση και ενδεχομένως να αναγκαστεί να παραδεχθεί τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο λουτρό αίματος, στην οδό Ζαλόγγου 7 στον Στρόβολο στις 18 Απριλίου.

Παραμύθια του 33χρονου

Η αστυνομία έχει πλέον την πλήρη εικόνα της υπόθεσης, αλλά θα πρέπει να καλύψει κάθε κενό που υπάρχει και να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα που παραμένουν χωρίς κάποια εξήγηση. Ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της δουλειάς θα καλυφθεί με την ανάκριση του 33χρονου Λοΐζου Τζιωνή, ο οποίος από τη στιγμή της σύλληψής του φαίνεται να είπε όσα περισσότερα «παραμύθια» μπορούσε να σκεφτεί.

Αρχικώς αράδιασε στους ανακριτές όσα είχε διαβάσει στο facebook, για ρωσικές μαφίες, για βιολογικούς γονείς κ.λπ. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να πει ότι ξέρει ποιος το έκανε «μέχρι ενός σημείου». Αργότερα κάρφωσε τον ετεροθαλή αδελφό του ως αυτουργό και τη σύντροφό του ως συνεργό.

Τελικώς, υπέδειξε πού βρίσκονταν το μαχαίρι του φόνου, αλλά και τα ματωμένα ρούχα, τα οποία υποστήριξε ότι ναι μεν ήταν δικά του, όμως το βράδυ του εγκλήματος τα φορούσε ο αδελφός του.

 

Μετά τη σύλληψη του 23χρονου ετεροθαλή αδελφού και της 22χρονης, τα πράγματα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν. Ο 23χρονος ανέφερε πως ο ίδιος δεν έκανε το έγκλημα και πως ο αδελφός του λέει ψέματα, ενώ η γυναίκα αποκάλυψε πως ο εγκέφαλος του εγκλήματος ήταν ο 33χρονος σύντροφός της Λοΐζος Τζιωνής. Η ίδια αποκάλυψε και τον τέταρτο ύποπτο, ο οποίος συνελήφθη τελευταίος και παραδέχθηκε αμέσως την εμπλοκή του, κατονομάζοντας τον Τζιωνή ως τον άνθρωπο που σκότωσε τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου.

Δέσιμο μαρτυρίας

Ο Λοΐζος Τζιωνής ανακρίνεται εκ νέου ώστε να ξεκαθαρίσει όλα τα σημεία της υπόθεσης που παραμένουν σκοτεινά. Το βασικό είναι να αποκαλύψει πώς γνώριζε ότι υπήρχε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου. Χρηματοκιβώτιο ωστόσο δεν βρέθηκε καθώς, όπως αναφέρουν πληροφορίες, αυτό είχε κλαπεί το 2015. Ο Τζιωνής θα πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσει τον τρόπο εισόδου του στο σπίτι και το τι ακριβώς συνέβη για να φτάσει ως το έγκλημα με 26 μαχαιριές στον 60χρονο και 9 μαχαιριές στην 59χρονη.

Η Αστυνομία εικάζει ότι πιθανότατα ο δράστης να βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και να εξοργίστηκε όταν αντιλήφθηκε ότι δεν υπήρχε χρηματοκιβώτιο ή πίστεψε ότι υπήρχε και δεν του υποδείκνυαν πού βρισκόταν. Αυτός ήταν ενδεχομένως και ο λόγος που ξύπνησε τον 15χρονο και τον ρώτησε «πού είναι τα λεφτά;», αφού του είπε πως σκότωσε τους γονείς του. Ο Τζιωνής και οι υπόλοιποι με τη συναίνεση των δικηγόρων τους (που φαίνεται πως όρισαν) θα κληθούν να κάνουν υποδείξεις σκηνών ώστε να ολοκληρωθεί λεπτομερώς η εικόνα και να καλυφθεί κάθε κενό.

Και άλλες καταθέσεις

Πέρα από τις ανακρίσεις των υπόπτων, θα ληφθούν πολλές ακόμα μαρτυρικές καταθέσεις ανθρώπων που γνωρίζουν κάποια στοιχεία της υπόθεσης. Οι σημαντικότερες εξ αυτών αφορούν τους επιστήμονες που προσφέρουν τη μαρτυρία για τα ίχνη που άφησαν οι δράστες, με κυριότερο το γενετικό υλικό που αποτελεί στοιχείο αδιαμφισβήτητο της σχέσης των εμπλεκομένων με το έγκλημα.

Πηγή: politis.com.cy

Σχετικά άρθρα