Παρίσι: Υπό κράτηση 109 άνθρωποι για τα επεισόδια της Πρωτομαγιάς

Η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι 109 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση μετά τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, υποσχέθηκε ότι στις επόμενες διαδηλώσεις θα υπάρχουν ακόμη περισσότερες δυνάμεις της τάξης «με πρόθεση αυτή τη φορά να χωρίσουν εντελώς τους διαδηλωτές απ’ αυτούς που θέλουν να προκαλέσουν ταραχές».

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωνε από την Αυστραλία ότι «η 1η Μαΐου είναι η ημέρα των εργαζόμενων, όχι των μπαχαλάκηδων».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Σίδνεϊ, ο Μακρόν είπε: «Δεν μπορώ παρά να καταδικάσω ξανά με τον πιο έντονο τρόπο αυτό που συνέβη» και συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών «έλαβαν τις αποφάσεις που έπρεπε. Έγιναν συλλήψεις, ελήφθησαν όλα τα μέτρα».

Ο Μακρόν καταδίκασε τα επεισόδια και στο twitter σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «θα γίνουν τα πάντα ώστε οι δράστες να ταυτοποιηθούν και να λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους».

Θυμίζουμε ότι χθες ομάδα περίπου χιλίων ατόμων συγκρούστηκε με δυνάμεις της αστυνομίας. Διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών και μολότοφ κατά καταστήματος McDonald’s.

 

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα