Νέτα Μπαζιρλάι: Πανηγύριζε τη νίκη της ενώ 59 άμαχοι Παλαιστίνιοι έπεφταν νεκροί από ισραηλινά πυρά

Η Νέτα Μπαρζιλάι κατέκτησε με το Toy την κορυφή της φετινής Eurovision γεμίζοντας χαρά, όχι μόνο όσους την ξεχώρισαν για το τραγούδι της, αλλά και τους συμπατριώτες της, που της ετοίμασαν αποθεωτική υποδοχή κατά την επιστροφή της στο Ισραήλ.

«Αυτή είναι μία μεγάλη στιγμή για μένα, την ισραηλινή αντιπροσωπεία και την χώρα. Είμαι χαρούμενη που καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν λόγο για να γιορτάσουμε όλοι μαζί σε μία χώρα που δεν έχει πολλούς λόγους για να γιορτάζει», ήταν τα πρώτα λόγια της 25χρονης τραγουδίστριας μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Ben-Gurion στο Τελ Αβίβ.

Παράλληλα, αποκάλυψε ως η ίδια και η ομάδα της είναι πολλοί κουρασμένοι καθώς δεν κοιμήθηκαν όλο το βράδυ, αλλά πανηγύριζαν για την επιτυχία τους.

Εκτός, όμως, από την θερμή υποδοχή της στο αεροδρόμιο, εκατοντάδες ήταν εκείνοι που έσπευσαν να την αποθεώσουν από κοντά, αλλά και να διασκεδάσουν μαζί της, στη συναυλία που διοργανώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στην πλατεία Rabin του Τελ Αβίβ.

Στο μεταξύ, πολλοί είναι οι χρήστες των social media που επικρίνουν της Netta για την φράση «του χρόνου στην Ιερουσαλήμ», που είπε παραλαμβάνοντας το τρόπαιο, καθώς το ζήτημα της διαφιλονικούμενης πόλης παραμένει «αγκάθι» και αφορμή για αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων εδώ και πολλά χρόνια.

Mάλιστα, την μέρα που η ίδια έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους συμπατριώτες της, τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί και πάνω από 2.700 τραυματίστηκαν, όταν ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε αληθινές σφαίρες για να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των Παλαιστινίων στη Γάζα, για τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Πηγή: peoplegreece.com

Σχετικά άρθρα