Οι ταινίες της εβδομάδας

Ένας “Γίγαντας” που σάρωσε τα βραβεία Γκόγια, μια Αγκάθα Κρίστι, ένα ρώσικο animation & μια ταινία-θρύλος των 60’s.

 

Sicario 2: Η Μάχη των Εκτελεστών

Σκηνοθεσία: Στέφανο Σόλιμα
Πρωταγωνιστούν: Τζος Μπρόλιν, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τζέφρι Ντόνοβαν, Κάθριν Κίνερ

Ο Αλεχάντρο απαγάγει την κόρη ενός από τους αρχηγούς του Καρτέλ για να πυροδοτήσει τις συμπλοκές αλλά όταν το κορίτσι αντιμετωπίζεται απλώς σας ενέχυρο, η μοίρα της θα βρεθεί στα χέρια των δύο αντρών οι οποίοι θα αρχίσουν να αμφισβητούν την αξία του αγώνα τους.

 

Ο Γίγαντας

Σκηνοθεσία: Αϊτόρ Αρέγκι, Τζον Γκαράνιο
Πρωταγωνιστούν: Ραμόν Αγκίρε, Ινίγκο Αρανμπούρου, Ινίγκο Αζπιτάρντε

Βόρεια Ισπανία, 1843. Ο νεαρός Μάρτιν, επιστρέφοντας στο σπίτι του μετά τον πόλεμο, πληγωμένος και ηττημένος, βρίσκει τον αγαπημένο του αδελφό, Χοακίν, να έχει μεγαλώσει τόσο, που μοιάζει με αληθινό γίγαντα. Για να βοηθήσουν την οικογένεια τους, οι δυο τους, ξεκινούν μια ριψοκίνδυνη περιπέτεια, στην οποία ο γιγαντιαίος Χοακίν γίνεται νούμερο σε τσίρκο, δίνει παραστάσεις σε πλατείες, θέατρα και αυλές πλουσίων σε όλη την Ευρώπη. Όμως, σύντομα αντιλαμβάνονται πως ο χώρος των θεαμάτων είναι γεμάτος προκλήσεις, ψέματα και προδοσία.

 

Δέκα Ύποπτοι για Φόνο

Σκηνοθεσία: Ζιλ Πακέ- Μπρενέρ
Πρωταγωνιστούν: Γκλεν Κλόουζ, Τέρενς Σταμπ, Μαξ Αϊρονς, Στέφανι Μαρτίνι, Τζούλιαν Σαντ, Τζίλιαν Αντερσον, Κρίστινα Χέντρικς

Βασισμένη στο best seller μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι “Αράχνες στη Σοφίτα”. Ένας ιδιωτικός ερευνητής καλείται να εξιχνιάσει ένα βίαιο έγκλημα όπου κανένας από τους ύποπτους δεν είναι υπεράνω κάθε υποψίας, ακόμη και η πελάτης του και πρώην ερωμένη του.

 

Καρδιοκατακτητής

Σκηνοθεσία: Λοράν Τιράρ
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Ντιζαρντάν, Μελανί Λοράν, Νοεμί Μερλάντ

αλλία, 1809. Ο λοχαγός Neuville (Jean Dujardin) επιστρατεύεται στο μέτωπο και αφήνει πίσω τη μέλλουσα σύζυγο του με ραγισμένη καρδιά. Η αδελφή της (Mélanie Laurent) αποφασίζει να γράψει γράμματα εκ μέρους του, για να την κάνει χαρούμενη. Αλλά όλα πάνε στραβά, όταν ο Neuville επιστρέφει.

 

Ντάρλινγκ

Σκηνοθεσία: Τζον Σλέσινγκερ
Πρωταγωνιστούν: Τζούλι Κρίστι, Ντερκ Μπόγκαρντ, Λόρενς Χάρβεϊ

Η ιστορία ενός φιλόδοξου μοντέλου που χρησιμοποιεί τους άνδρες για να ανέβει κοινωνικά κι επαγγελματικά. Η Νταϊάνα Σκοτ είναι μια πανέμορφη Αγγλίδα που εργάζεται ως μοντέλο κι είναι αποφασισμένη να πετύχει και να φτάσει στην κορυφή χρησιμοποιώντας θεμιτά κι αθέμιτα μέσα. Γνωρίζει ένα δημοσιογράφο τον Ρόμπερτ Γκολντ, με τη βοήθεια του οποίου της ανοίγεται ένας νέος κύκλος γνωριμιών.

 

Πρόβατα εναντίον Λύκων

Σκηνοθεσία: Αντρέι Γκαλάτ, Μαξίμ Βολκόφ
Με τις φωνές των: Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Ιφιγένεια Στάικου, Διονυσία Τσιτιρίδου, Νικου Παπαδόπουλου, Ποίμη Πέτρου, Κωνσταντίνου Κακανά, Γιάννη Υφαντή, Παναγιώτη Αποστολόπουλου

Σε μια μαγική χώρα κάπου μακριά, σε ένα όμορφο χωριό που μοιάζει με ζωγραφιά ζουν ανέμελα ένα κοπάδι πρόβατα. Η ειδυλλιακή ζωή τους διακόπτεται όταν μια αγέλη λύκων έρχεται να κατασκηνώσει δίπλα στην ρεματιά τους. Σύμφωνα με αρχαίες παραδόσεις ο αρχηγός τους πρόκειται να αποσυρθεί και ο διάδοχός του θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι άξιος εξολοθρεύοντας όλους τους αντιπάλους του. Όταν ο δυνατός και πάντα ετοιμοπόλεμος Ραγκλαρ βγαίνει μπροστά, ο μόνος που τολμά να σταθεί απέναντι του είναι ο Γκρέι, ένας αξιαγάπητος αλλά αδέξιος νεαρός λύκος. Για να γίνει αρχηγός και να κερδίσει πίσω την καρδιά της Μπιάνκα, ο Γκρέι πηγαίνει στο δάσος όπου ανακαλύπτει μια κατασκήνωση από τσιγγάνους κουνέλια. Η Μάμι, το κουνέλι μέντιουμ του δίνει ένα μαγικό φίλτρο και ο Γκρέι το πίνει και επιστρέφει στο λημέρι των λύκων, για να ανακαλύψει πως έχει μεταμορφωθεί σε …κριάρι!

 

Πηγή: elculture.gr

Σχετικά άρθρα