Τορόντο: Ένοπλη επίθεση σε ελληνική συνοικία με νεκρούς και τραυματίες

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένα παιδί 8-9 ετών, στο Τορόντο το βράδυ της Κυριακής όταν ένοπλος άνοιξε πυρ αδιακρίτως σε εστιατόρια και καφετέριες στην ελληνική συνοικία Ντανφόρθ στις 22:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας). Ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός.

Μια νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της στην επίθεση ενώ νεκρός είναι επίσης ο δράστης, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της αστυνομίας της καναδικής οικονομικής πρωτεύουσας, Μαρκ Σόντερς.

Ένα κοριτσάκι βρίσκεται «σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Ο Σόντερς τόνισε ότι «εξετάζουμε όλα τα πιθανά κίνητρα δεν κλείνουμε καμιά πόρτα», στην έρευνα που διενεργείται.

Ο ένοπλος, ένας άνδρας περίπου τριάντα ετών, χρησιμοποίησε πιστόλι και σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, ανέφερε ο Σόντερς, τονίζοντας ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν γνωστά τα κίνητρα του δράστη.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως άκουσαν ως και 25 πυροβολισμούς, σύμφωνα με με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο CityNews.com.

Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα σε πόσο σοβαρή κατάσταση είναι οι τραυματίες, που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της καναδικής μητρόπολης ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Η κατάσταση στο Τορόντο όσον αφορά τα βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων έχει επιδεινωθεί πολύ φέτος. Οι θάνατοι σε τέτοια επεισόδια αυξήθηκαν στους 26 μέχρι στιγμής το 2018, δηλαδή κατά 53% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, όταν είχαν σημειωθεί 17. Τα περιστατικά βίας στα οποία σημειώθηκε χρήση όπλων αυξήθηκαν στα 212 φέτος, κατά 13% από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, όταν είχαν καταγραφεί 188.

Για τον δήμαρχο του Τορόντο, Τζον Τόρι, η πόλη έχει σοβαρό πρόβλημα με τη βία και τη χρήση όπλων: τα πυροβόλα όπλα είναι πολύ εύκολα διαθέσιμα σε πάρα πολλούς, εξηγεί.

Πηγή: ΑΠΕ, AFP

Σχετικά άρθρα