Πυρκαγιές Αττικής: Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων

Όγδοη ημέρα από την τραγωδία στην Ανατολική Αττική με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται. Χθες Δευτέρα, το Λιμενικό ανέσυρε σορό από τη θαλάσσια περιοχή στο Κόκκινο Λιμανάκι. Έως τώρα 75 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί, 14 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται ενώ σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 11 από τους 43 ενήλικες, σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια ώρα, πυρετώδης είναι η προσπάθεια αποκατάστασης της περιοχής και ενίσχυσης των πληγέντων καθώς σε εξέλιξη είναι από το πρωί η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα των 5.000 ευρώ στους πυρόπληκτους και το έκτακτο βοήθημα των περίπου 600 ευρώ για τις άμεσες ανάγκες. Οι σχετικές αιτήσεις υποβάλλονται κάθε μέρα από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ στους Δήμους Ραφήνας, Μαραθώνα, Μεγαρέων και στο υπουργείο Υποδομών. Πληροφορίες για τα επιδόματα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά παρέχονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που θα βρείτε πατώντας ΕΔΩ.

Εξάλλου από σήμερα Τρίτη, στη διάθεση των πληγέντων λειτουργεί λεωφορειακή γραμμή που διαδοχικά διέρχεται από Ραφήνα, Μάτι, Ζούμπερι, Νέα Μάκρη με τέρμα το Κλειστό Γυμναστήριο στην περιοχή έναρξης του Μαραθωνίου.

Στην καμένη περιοχή έχει αρχίσει η επιχείρηση απομάκρυνσης όλων των καμένων δέντρων, τα οποία υλοτομούνται και τοποθετούνται φράγματα και πλέγματα με κορμούς δέντρων για την αντιδιαβρωτική και αντιπλημμυρική προστασία πάνω από τους οικισμούς. Παράλληλα, συνεργεία του στρατού συνεχίζουν τον καθαρισμό των ρεμάτων.

Στο μεταξύ, άρχισε στον ραδιoθάλαμο του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ μαραθώνια εκπομπή για οικονομική στήριξη των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. Στον ραδιοθάλαμο του ΡΙΚ θα βρεθούν παρουσιαστές από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα ενημέρωσης, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, καλλιτέχνες πολιτικοί.

Το απόγευμα, η Άννα Βίσση, ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιώργος Θεοφάνους και άλλοι καλλιτέχνες θα ενώσουν τις δικές τους μουσικές δυνάμεις σε μια μαραθώνια συναυλία, που θα αρχίσει στις 17:00 στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Θα συγκεντρώνονται εισφορές σε περίπτερο του Hope for Children, ενώ θα πωλούνται φαγητά και ποτά.

Ο έρανος είναι παγκύπριος και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού. Τη διαχείριση του ποσού, που θα συγκεντρωθεί θα αναλάβει εξ ολοκλήρου ο μη κυβερνητικός οργανισμός Hope for Children. Στόχος είναι με τα χρήματα να γίνει ανοικοδόμηση υποδομών δημοσίου συμφέροντος για τα παιδιά, όπως κάποιο σχολείο ή ορφανοτροφείο.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα