Εφετείο: Στις 23 Οκτωβρίου θα αναβιώσει η δολοφονία της Άννυ

Για τις 23 Οκτωβρίου 2018 διεκόπη η δίκη της υπόθεσης της ανατριχιαστικής δολοφονίας της 4χρονης Άννυ. Η δίκη δεν άρχισε σήμερα λόγω κωλύματος του συνηγόρου του πατέρα της μικρής Άννυ, Παναγιώτη Χρυσικάκη, ο οποίος ζήτησε τη διακοπή της διαδικασίας καθώς παρίσταται και στη δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση της Αιξωνής, η οποία βρίσκεται στο κρίσιμο στάδιο της εισαγγελικής πρότασης.

Στο σκαμνί θα καθίσουν ο πατέρας της 4χρονης, ο φίλος του αλλά και η μητέρα της Άννυ, η οποία κατηγορείται για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Απολογούμενος στο πρωτόδικο δικαστήριο ο πατέρας από τη Βουλγαρία ομολόγησε ότι είχε κατακρεουργήσει την κόρη του, την οποία στη συνέχεια -όπως είχε παραδεχτεί- είχε βράσει και πετάξει στα σκουπίδια για να εξαφανίσει κάθε ίχνος της.

Βοηθός του στο αποτρόπαιο έγκλημα, όπως ισχυρίστηκε, ο συμπατριώτης φίλος του, στον οποίο μάλιστα απέδωσε την ιδέα του τεμαχισμού. Τρία χρόνια μετά τον χαμό του παιδιού δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του.

Μοναδικό στοιχείο για τον μαρτυρικό θάνατό του, τα ίχνη αίματος που αποκάλυψαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα αλλά και η εκτίμηση του ιατροδικαστή πως η 4χρονη τεμαχίστηκε ενώ βρισκόταν στη ζωή.

Απολογούμενος τότε ο πατέρας ισχυρίστηκε πως η τετράχρονη πέθανε από παθολογικά αίτια. Παραδέχτηκε, ωστόσο, πως την τεμάχιζε για περίπου τρία 24ωρα ενώ παράλληλα έκανε χρήση ναρκωτικών.

Επιπλέον, αρνήθηκε πως έβρασε τα μέλη του παιδιού, όπως αναφερόταν στην κατηγορία, ισχυριζόμενος πως απλώς τα ανακάτεψε με μαγειρεμένο φαγητό και τα πέταξε στα σκουπίδια με τη βοήθεια του συγκατηγορούμενου φίλου του.

Ο πατέρας της Άννυ καταδικάστηκε, πρωτόδικα, σε ισόβια και 3,5 χρόνια για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της μικρής και για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Ισόβια και τρία χρόνια επέβαλαν οι δικαστές στον νεαρό συγκατηγορούμενό του, ενώ η μητέρα της κατά πλειοψηφία κρίθηκε ένοχη για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών, με αναστολή μέχρι το Εφετείο.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα