Εορταστικές εκδηλώσεις για να περάσετε καλά αυτές τις ημέρες

Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά για να μπούμε στο πνεύμα και στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Οι μεγάλες πόλεις αυτήν την εποχή έχουν την τιμητική τους. Ολοφώτιστες και πανέμορφες, μας υποδέχονται με πολλές εκδηλώσεις. Με ελεύθερη είσοδο ή πολύ λίγα χρήματα. Δεν χρειάζονται πολλά. Οπως άλλωστε έχει ειπωθεί, τα Χριστούγεννα είναι η ευλογημένη εποχή, η οποία εμπλέκει ολόκληρο τον κόσμο σε μια συνωμοσία αγάπης. Ζήστε τις μέρες αυτές μέσα από πολλές στιγμές με τους ανθρώπους σας. Κάθε δήμος της χώρας είναι σίγουρο πως κάτι θα έχει ετοιμάσει για σας. Εμείς επιλέξαμε και σας προτείνουμε κάποιες εκδηλώσεις.

Στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος»

Και μόνο μια βόλτα στο υπέροχο προαύλιο του Κέντρου Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» θα σας φτιάξει τη διάθεση. Και φυσικά η αναμενόμενη παράσταση σύγχρονου τσίρκου «Attrape-Moi» των FLIP Fabrique από τον Καναδά που έρχεται να καθηλώσει το κοινό, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα βρεθεί στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» στις 24 και 25/12 με ένα πρωτοποριακό συνδυασμό χιούμορ, χορού, μουσικής και, κυρίως, ακροβατικών σε ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Παγοπίστα στο Μέγαρο

Ακόμα και αν δεν χιονίσει, λοιπόν, εσείς μπορείτε να πάρετε τα παιδιά σας και να πάτε στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής όπου έστρωσε και φέτος πάγο, άναψε τα φώτα, έβαλε μουσική και έφτιαξε το πιο γιορτινό παγοδρόμιο της πόλης με παγοπίστα έκτασης 350 τ.μ. και προστατευτικό στέγαστρο. Εκπαιδευμένο προσωπικό βρίσκεται στον χώρο για την επίβλεψη και ασφάλεια των επισκεπτών και για ιδιαίτερα μαθήματα καλλιτεχνικού πατινάζ.

Χορευτική πίστα το Μοναστηράκι

Το Μοναστηράκι μεταμορφώνεται σε πίστα για ατέλειωτο χορό, από τις 22 Δεκεμβρίου! Χορευτικές ομάδες μετατρέπουν την πιο ζωντανή και πολύχρωμη πλατεία στη μεγαλύτερη χορευτική σκηνή με swing και πολύ… rock ’n’ roll.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα συνεχίζεται με ακόμα περισσότερες δράσεις στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας. Το πρόγραμμα έχει ακόμα μουσικά pop up events, εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς μας φίλους στις ανακαινισμένες παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων, δράσεις στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και στο Εμπορικό Τρίγωνο, τη χοροθεατρική παράσταση «Για μια στιγμή άγγελοι» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του «Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Κάλαντα στο Μουσείο της Ακρόπολης

Αύριο Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, το σύνολο «Χρόνος» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα παρουσιάσει στο ισόγειο του Μουσείου της Ακρόπολης κάλαντα και παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο. Συμμετέχουν: Νέλλη Οικονομίδου (βιολί), Μιχαήλ Σμιρνόφ (βιόλα), Ηβη Παπαθανασίου (βιολοντσέλο), Κώστας Χάρδας (πιάνο) και Κώστας Σίσκος (κόρνο).

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, αντίστοιχα στο ισόγειο του Μουσείου, η κεφάτη γνωστή μπάντα «The Swingin’ Cats» θα ερμηνεύσει διάσημες πρωτοχρονιάτικες αλλά και swing μελωδίες. Συμμετέχουν: Εύα Τσάχρα (φωνή), Γιώργος Ζερβός (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα), Στάθης Παρασκευόπουλος (κοντραμπάσο), Νίκος Σάλτας (πλήκτρα), Βαγγέλης Κατσαρέλης (τρομπέτα) και Δημήτρης Καλονάρος (τύμπανα).

Στον Πειραιά

Συναυλία με τον Γιάννη Ζουγανέλη, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018, στις 13.00

Συναυλία με την Ειρήνη Παπαδοπούλου και τον BO, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018, στις 13.00. Επίσης, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την ΚΟΔΕΠ, με θέμα: «Βοηθώντας τους άστεγους στον Πειραιά» με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού και ειδών υγιεινής, για τους άστεγους του Πειραιά, από τις 11.30έως τις 18.30, στην πλατεία Κοραή.

Τα είδη και στις δύο εκδηλώσεις, θα συγκεντρωθούν στο Γραφείο Εθελοντισμού, στην πλατεία Κοραή (ισόγειο Δημαρχείου Πειραιά).

Επίσης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικους μουσικούς περιπάτους στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης. Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παιδιά θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και εορταστικές εκδηλώσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και στα έντεκα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.

Κοντά στους πυρόπληκτους

Το Εθνικό Θέατρο, πιστό στην κοινωνική αποστολή του, βρίσκεται στις πυρόπληκτες περιοχές της 23ης Ιουλίου. Οι παραμυθάδες του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Προύσαλης (αφήγηση) και Φίλιππος Πλακιάς (μουσική) θα αφηγηθούν ιστορίες για μικρούς και μεγάλους και θα μοιραστούν μαζί τους την καταλυτική δύναμη της προφορικής παράδοσης που αγγίζει με τρόπο ευθύ και άμεσο την ανθρώπινη ψυχή. Θα προσφέρουν ένα «κέρασμα» πολιτισμού με τη ζεστασιά του παραμυθιακού λόγου που συνομιλεί με μουσικές και με την έγνοια του Εθνικού Θεάτρου για την Τέχνη και τον Ανθρωπο.

Στον Νέο Βουτζά, στις 17.00 για τους μικρούς «Παραμύθια για να χαίρεσαι και να μεγαλώνεις» και στις 19.00 για τους μεγάλους «Παραμύθια ενάντια στους δύσκολους καιρούς» την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου. Δύο παραστάσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά από το Εθνικό Θέατρο. Μπορείτε να ενημερωθείτε από τον Δήμο Μαραθώνα.

Αναζητώντας το Αστρο των Χριστουγέννων

Στο Αστεροσκοπείο Αθηνών την Κυριακή 23/12, 11.00-13.00, «Αναζητώντας το Αστρο των Χριστουγέννων». Ενα παιχνίδι θησαυρού για παιδιά 7-11 ετών, που πραγματοποιείται στους κήπους και τα ιστορικά κτίρια του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Θησείο, με στόχο την εξοικείωση των νεαρών μαθητών σε θέματα παρατηρησιακής αστρονομίας και αστροφυσικής, μέσω της αναζήτησης της αστρονομικής ερμηνείας του αστέρα των Χριστουγέννων.

Μια βόλτα στη χριστουγεννιάτικη Mονμάρτρη του Μεταξουργείου

Στις 23 Δεκεμβρίου 2018 ίσως θα έπρεπε να την πραγματοποιήσετε. Το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» υποδέχεται τα Χριστούγεννα στη γιορτινή «Mονμάρτρη του Μεταξουργείου». Η μικρή πλατεία απέναντι από την πλ. Καραϊσκάκη μετατρέπεται σε ένα παραμυθένιο σκηνικό γεμάτο γιορτινά φώτα, λαμπερά στολίδια, όμορφες μελωδίες, λαχταριστά γλυκίσματα και διαδραστικά παιχνίδια, και περιμενει μικρούς και μεγάλους να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Μια ανοιχτή έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας κοσμεί την εορταστικά στολισμένη πλατεία και οι ζωγράφοι του δρόμου φτιάχνουν τα γιορτινά πορτρέτα των περαστικών, αποτυπώνοντας όμορφες στιγμές του αστικού τοπίου.

Τα παραδοσιακά γαλλικά βαλσάκια αναμειγνύονται με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες που ερμηνεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων ενώ διαδραστικά παιχνίδια, face painting και απίθανες εκπλήξεις από τον Αγιο Βασίλη περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες.

Με Κοέν

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει ανήμερα των Χριστουγέννων στο «Ολυμπία Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας» (Κεντρική σκηνή στις 20.00) το αφιέρωμα στον Λέοναρντ Κοέν. Τρεις νέες τραγουδίστριες, η Nalyssa Green, η Sugahspak! και η Lou Is, προσεγγίζουν με τον δικό τους τρόπο τα τραγούδια του μεγάλου τροβαδούρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν την ομορφιά της αρχαίας τέχνης μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, αφηγήσεις και κλασικές μελωδίες.

Στην ετήσια εορταστική συναυλία, γνωστές μελωδίες του Σούμπερτ, σονάτες και τραγούδια για μεσόφωνο και πιάνο θα γεμίσουν το μουσείο με συναίσθημα και νοσταλγική θαλπωρή. Συμμετέχουν: Μαγδαληνή Τζαβέλλα (μεσόφωνος), Αναστασία Μηλιώρη (βιολί), Ολυμπία Παπαπαναγιώτου (πιάνο), Νίκος Χατζηελευθερίου (κιθάρα). Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, ώρα 12.00 το μεσημέρι, στην Αίθουσα του Βωμού.

Για τα παιδιά

Δωρεάν χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά θα πραγματοποιηθούν στα χριστουγεννιάτικα πάρκα στη Μαρίνα Ζέας και στην πλατεία Παύλου Μελά. Εως την Κυριακή 6/1/2019, μικροί και μεγάλοι θα ψυχαγωγηθούν με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο περιλαμβάνει happening, events, θεατρικά δρώμενα, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις. Επιπλέον, στις 22/12 και 24/12, θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα Ζέας Εργαστήρι Μαγειρικής για παιδιά, από το Kids Cooking Club με τον βραβευμένο σεφ Κυριάκο Μελά.

Στη Θεσσαλονίκη

Την Παραμονή των Χριστουγέννων στις 24 Δεκεμβρίου στις 16.30 θα ακουστούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αριστοτέλους. Μάλιστα θα υπάρχει και περίπτερο της αστυνομίας με στόχο όπως είπε ο δήμαρχος να γίνει προσπάθεια να αποκαταστήσουμε μία καλύτερη σχέση μεταξύ αστυνομίας και κοινωνίας. Την ίδια ημέρα στις 17.30 θα ακολουθήσει συναυλία με τα μουσικά σχήματα INJOY MY EXCUSE και THΕ GANG.

Αλλα και σε άλλο σημειο της πόλης, την ίδια μέρα θα στηθεί το πιο ωραίο και κεφάτο πάρτι, στο πάρκο «Εθνικής Αμυνας- Παύλου Μελά», μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθ. Αμύνης 1), απέναντι από τον Λευκό Πύργο.

Το Christmas Street Festival που οργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι και θα διαρκέσει έως τις 5 το απόγευμα.

Μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν με γνωστούς καλλιτέχνες της πόλης, μπάντες, ξυλοπόδαρους και πολλά happenings σε ένα πάρτι που δεν έχει ξαναγίνει! Οι υπέροχες μελωδίες που θα ακουστούν θα ολοκληρώσουν, με τον πιο όμορφο τρόπο, το εορταστικό κλίμα των ημερών και θα μεταδώσουν μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει ο Αθανάσιος Κολαλάς.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα