ΚΠΙΣΝ: Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στον Φάρο από αγαπημένους καλλιτέχνες

Τα Χριστούγεννα ο Φάρος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μετατρέπεται σ’ ένα ονειρικό τοπίο, όπου αγαπημένοι καλλιτέχνες αφηγούνται παραμύθια των: Αδελφών Γκριμ, Ντύλαν Τόμας, Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, Μισέλ Τουρνιέ, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, αλλά και σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων!

Υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Νανούρη και τη συνεργασία στα κοστούμια του Λάζαρου Τζοβάρα, οι καλλιτέχνες Χάρις Αλεξίου, Κόρα Καρβούνη, Όλια Λαζαρίδου, Δημήτρης Λιγνάδης, Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Σαράντης και Χάρης Φραγκούλης θα ζωντανέψουν παραμύθια πασίγνωστων συγγραφέων!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αδερφοί Γκριμ: Παραμύθια

Σάββατο 22/12, 18.00 & Σάββατο 05/01, 18.00

Οι ηθοποιοί Iωάννα Παππά και Μιχάλης Σαράντης διαβάζουν τέσσερα παραμύθια των αδελφών Γκριμ («O xαρούμενος κορυδαλλός», «Η έξυπνη χωριατοπούλα», «Το παιδί της Παναγίας», «Οι τρεις νάνοι του δάσους»), των παραμυθάδων που συνέλεγαν παραδοσιακές ιστορίες και τις αποτύπωναν στο χαρτί δημιουργώντας μια συλλογή με περισσότερα από 200 παραμύθια. Τους συνοδεύει στην άρπα η Λίλια Εσίποβα.

Η χρήση των ιστοριών γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των Εκδόσεων Άγρα, από την έκδοση Τα Παραμύθια των Αδερφών Γκριμμ, τόμος Α‘ για «Το Παιδί της Παναγίας» και «Οι τρεις Νάνοι του Δάσους» και τόμος Β‘ για τις ιστορίες «Ο Χαρούμενος Κορυδαλλός» και «Η Έξυπνη Χωριατοπούλα», μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου, 1994 και 1995.

Ντύλαν Τόμας: Τα Χριστούγεννα ενός παιδιού από την Ουαλία

Τρίτη 25/12, 18.00 & Τρίτη 01/01, 18.00

Η Όλια Λαζαρίδου και ο Γιώργος Νανούρης αφηγούνται «Τα Χριστούγεννα ενός παιδιού από την Ουαλία»,  μια αυτοβιογραφική ματιά στα Χριστούγεννα από τον Ντύλαν Τόμας, έναν από τους σημαντικότερους Άγγλους ποιητές. Γεμάτη εικόνες, μυρωδιές και φαντασία, αυτή η χριστουγεννιάτικη ιστορία θα μας κάνει να ξανανιώσουμε για λίγο παιδιά και να θυμηθούμε πώς ήταν οι γιορτές κάποτε.

Η χρήση της ιστορίας γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των Εκδόσεων Ερατώ, από την έκδοση Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες (2001) σε μετάφραση Κατερίνας Σχινά και  των Εκδόσεων Πλέθρον, από την έκδοση Προοπτική της Θάλασσας (1994) σε μετάφραση Μιράντας Σταυρινού.

Έλληνες Συγγραφείς: Ιστορίες για μικρούς και μεγάλους

Τετάρτη 26/12, 18.00 & Πέμπτη 27/12, 18.00

Η Χάρις Αλεξίου διαβάζει επιλεγμένα παραμύθια για τα Χριστούγεννα -και όχι μόνο- γραμμένα από σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς: «Εκείνα τα Χριστούγεννα ήρθαν τα πάνω κάτω!» της Μαρίας Παπαγιάννη, «Απόδραση από το ζαχαροπλαστείο» του Δημήτρη Παπαδόπουλου, «Ο Γουργούρης» της Τασούλας Επτακοίλη, και «Ναι, Βιρτζίνια, υπάρχει Άγιος Βασίλης» του Βασίλη Παπαθεοδώρου. Τη συνοδεύει στο πιάνο ο Χρίστος Θεοδώρου.

Η χρήση των ιστοριών γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των συγγραφέων και: των Εκδόσεων Πατάκη: Μαρίας Παπαγιάννη, Εκείνα Τα Χριστούγεννα Ήρθαν τα πάνω κάτω! (2012), Τασούλας Επτακοίλη, Ο Γουργούρης (2017), των Εκδόσεων Πάπυρος: Δημήτρη Παπαδόπουλου, Απόδραση από το ζαχαροπλαστείο (2016) και των Εκδόσεων Καστανιώτη: Βασίλη Παπαθεοδώρου, Ναι, Βιρτζίνια, υπάρχει Άγιος Βασίλης (2013).

Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα

Παρασκευή 28/12, 18.00 & Πέμπτη 03/01, 18.00

Ο ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης διαβάζει τρία από τα πιο γνωστά χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Το Χριστόψωμο», «Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη» και «Φώτα Ολόφωτα», που στις σελίδες τους ξεδιπλώνεται το παπαδιαμαντικό σύμπαν και οι χαρακτήρες του. Στα κρουστά τον συνοδεύει ο Μανούσος Κλαπάκης.

Φ. Ντοστογιέφσκι, Μ. Τουρνιέ: Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες

Τετάρτη 02/01, 18.00 & Παρασκευή 04/01, 18.00

Οι Κόρα Καρβούνη και Χάρης Φραγκούλης αφηγούνται τα διηγήματα «Το ουράνιο χριστουγεννιάτικο δέντρο» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι και «Ο γάιδαρος και το βόδι» του Μισέλ Τουρνιέ. Σ’ αυτές τις ιστορίες, ένα αγόρι στη Ρωσία και ένας γάιδαρος από τη φάτνη της Βηθλεέμ δίνουν το δικό τους ορισμό των Χριστουγέννων.

Η χρήση των ιστοριών γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των Εκδόσεων Ερατώ, από την έκδοση Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες (2001) σε μετάφραση Κατερίνας Σχινά.

Για παιδιά από 4 ετών.

Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή

Πληροφορίες / Κρατήσεις: SNFCC.org

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X