«Το πράσινο βιβλίο»: Μια απολαυστική ταινία με τρομερό χιούμορ!!!

«Το πράσινο βιβλίο»: Μια ταινία ξεκαρδιστική με ραφιναρισμένο χιούμορ που θίγει το βαθύ τραύμα των φυλετικών και ταξικών διακρίσεων στην Αμερική που δεν θέλουμε να θυμόμαστε… Μια ρατσιστική Αμερική, όπου οι «έγχρωμοι» απαγορευόταν να χρησιμοποιούν τα ίδια με τους λευκούς εστιατόρια, ξενοδοχεία, δημόσιες τουαλέτες ακόμα και δρόμους η μαγαζιά.

Είναι ένα παρελθόν που δεν έχει ακόμα καθαρίσει από τα απομεινάρια των προκαταλήψεων και στερεοτύπων μιας λογικής περί ανώτερης- κατώτερης φυλής που διαχρονικά παιδεύει τους λαούς.

Μια πραγματική ιστορία ειπωμένη από τους γόνους των εκλιπόντων πια ηρώων που αποτυπώνει αυθεντικά πώς  οι άνθρωποι ενώνονται με δεσμούς εκτίμησης, φιλίας και σεβασμού ως απάντηση στη μισαλλοδοξία και στον φανατισμό.

Απροσδόκητα και ανεπαίσθητα η ταινία ξεφεύγει από παλιομοδίτικες συνταγές και αγγίζει τα πανανθρώπινα θέματα ταυτότητας και αξίας του εαυτού με τόσο χιουμοριστικό τρόπο που κατορθώνει να κερδίσει τον θεατή από όποια κουλτούρα ή πεποίθηση και αν προέρχεται.
Υπέροχες ερμηνείες και των δυο πρωταγωνιστών. Θα θυμηθείτε τον οσκαρικό ηθοποιό Μαχερσάλα Αλί από την ταινία που μας είχε συναρπάσει, το «Moonlight»
Θα το απολαύσετε!!!

Άννα Δρούζα

Πληροφορίες για την ταινία:

Περίληψη

1960. O Tony Lip, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Bronx, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Dr. Don Shirley, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Manhattan στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κτλ που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς. Συναντούν τον ρατσισμό, διάφορους κινδύνους – αλλά και ανθρωπιά και αναγκάζονται να βάλλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να επιβιώσουν σε μία διαδρομή ζωής.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Πίτερ Φαρέλι
Ηθοποιοί: Βίγκο Μόρτενσεν, Μαχερσάλα Αλί, Λίντα Καρντελίνι, Πι Τζέι Μπερν, Ντιμίταρ Μάρινοφ, Σεμπαστιάν Μανισκάλκο
Διάρκεια: 130 λεπτά

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Οι ταινίες της εβδομάδας

Moonlight, μία ταινία με πολλές υποψηφιότητες για Όσκαρ

«Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν… Μια ταινία αριστούργημα!

«Ψυχρός πόλεμος»:Το αριστούργημα του Παβλικόφσκι για τον έρωτα!

 

 

Σχετικά άρθρα