Πόνος στον αυχένα: Πού οφείλεται και πώς θα τον προλάβεις!

Πολλά είναι τα επαγγέλματα που απαιτούν 8ωρη τουλάχιστον παραμονή μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή.

Το ζήτημα είναι ότι σε περίπτωση κακής στάσης του σώματός μας και ειδικότερα τοποθέτησης του αυχένα μας, κινδυνεύουμε  – σύμφωνα με τους ρευματολόγους – να πάθουμε σημαντική ζημιά.

Ειδικότερα, πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο έδειξε ότι κατά την παραμονή μας σε γραφείο για τις ανάγκες της εργασίας μας, στην πλειοψηφία τους οι εργαζόμενοι έχουν κακή στάση σώματος και συμπιέζουν υπερβολικά τον λαιμό και τον σβέρκο τους, στην προσπάθεια να σκύψουν για να δουν καλύτερα στην οθόνη του υπολογιστή τους.

Οι συνέπειες της κακής στάσης του λαιμού

Αυτή η κακή κατάσταση, με τον συμπιεσμένο αυχένα, μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη κόπωση φυσικά, αλλά και πονοκεφάλους, αυξημένη τάση των μυών, ακόμη και βλάβη στους σπονδύλους, μείωση της ικανότητας γυρίστε το κεφάλι σας, για να μην αναφέρουμε την έλλειψη συγκέντρωσης.

Μέτρα πρόληψης

  • Μπροστά από τον υπολογιστή, βεβαιωθείτε ότι το κεφάλι σας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με τον λαιμό.
  • Προσέξτε να μην κινήσετε το κεφάλι σας κατά 45 μοίρες, κάτι που προκαλεί δυσκαμψία του λαιμού, των ώμων, ακόμα και του χαμηλού πόνου στην πλάτη.

  • Εάν συμβαίνει αυτό, συνιστάται να αυξήσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς, ώστε να μην χρειάζεται πλέον να προσεγγίζετε μόνιμα το κεφάλι και να φοράτε, αν είναι απαραίτητο, τα γυαλιά ανάγνωσης και να είστε προσεκτικοί στο να είναι η οθόνη στο επίπεδο των ματιών μας.

Με πληροφορίες από santemagazine.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Κακή στάση σώματος: Απλές συμβουλές για να την διορθώσεις!

Η σωστή θέση σώματος μπροστά από τον υπολογιστή

Σχετικά άρθρα