10… θαύματα που κάνει ο Έρωτας στην υγεία σου!

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και η σημερινή γιορτή των ερωτευμένων είναι μια ακόμη αφορμή για να εξετάσουμε για ποιον λόγο ο Έρωτας και ο γάμος κάνουν πραγματικά… θαύματα για την υγεία σου.

Ας δούμε, λοιπόν, μαζί με ποιον τρόπο ο Έρωτας και η αγάπη, εντός ή εκτός γάμου, ωφελούν συνολικά την υγεία μας και την εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Υγιής καρδιά

Ο γάμος μειώνει δραματικά τον κίνδυνο εμφάνισης θανατηφόρων και μη θανατηφόρων καρδιακών προσβολών τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες όλων των ηλικιών. Σε σύγκριση με τα συνομήλικα τους ζευγάρια, οι άνθρωποι που είναι μόνοι αντιμετωπίζουν 58-66% μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων.

Λιγότερα εγκεφαλικά

Για τους άνδρες, ένας ευτυχισμένος γάμος είναι μια «ασπίδα» ενάντια στο εγκεφαλικό. Μια ισραηλινή μελέτη δείχνει ότι οι εργένηδες αντιμετωπίζουν κατά 64% μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης θανατηφόρων εγκεφαλικών επεισοδίων από ό, τι οι παντρεμένοι άρρενες – αλλά μόνο αν οι σύντροφοί τους είναι υγιείς και υποστηρικτικές.

Λιγότερο άγχος

Μια καλή σχέση και ένας ακόμα καλύτερος έρωτας μπορεί να μειώσει την κορτιζόλη, γνωστή και ως «ορμόνη του στρες». Σχετικέ έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έδειξε ότι τα ευτυχισμένα ζευγάρια διαχειρίζονται πολύ καλύτερα και ορθότερα το στρες που έχουν σε σχέση με όσους είναι μόνοι στη ζωή.

Καλύτερα γεράματα

Θέλετε να παραμείνετε υγιείς καθώς γερνάτε; Προσπαθήστε να βελτιώσετε την ερωτική σας ζωή. Σε μια μελέτη του 2013, οι συμμετέχοντες που ήταν ευτυχισμένοι στο γάμο τους, ήταν πολύ πιο υγιείς καθώς γερνούσαν, σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους σε λιγότερο ευτυχισμένους γάμους ή σχέσεις.

Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση

Μια άλλη μελέτη δείχνει ότι τα αγαπημένα ζευγάρια έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση σε σχέση με τους εργένηδες. Όμως, όσοι είναι σε άσχημους γάμους, έχουν συνήθως πολύ υψηλή πίεση.

Ζεις περισσότερο

Είναι γεγονός! Οι έγγαμοι ζουν περισσότερο σε σχέση με τους εργένηδες, που έχουν σε ποσοστό 58% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα.

Λιγότερα κρυολογήματα

Αποδεδειγμένα, η αγάπη και ο έρωτας στους δεσμευμένους ανθρώπους κάνουν καλό στην αποφυγή κρυολογημάτων και γριπών.

Πιο γρήγορη ανάρρωση

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, σε σχετική έρευνα που έγινε, οι επιστήμονες προκάλεσα μικρές φουσκάλες στους συμμετέχοντες και τις έσπασαν. Στους ευτυχισμένους γάμους, οι φουσκάλες επουλώθηκαν πολύ πιο γρήγορα, ενώ οι καυγάδες παρατείναν την παρουσία τους.

Ήρεμη ζωή

Οι μαγνητικές τομογραφίες των εγκεφάλων των ανθρώπων που είναι ευτυχισμένοι και αγαπημένοι στον γάμο τους είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας ότι στην περίπτωση αυτή, δηλαδή στην περίπτωση ενός αληθινού έρωτα και αγάπης, ζεις μια πολύ ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή.

eutuxismeno zeugari

Κανένας πόνος

Έρευνες έδειξαν ότι όσοι αγαπάνε… δεν πονάνε! Κι αυτό, γιατί όλα τα αισθητήρια νεύρα τους και οι αισθήσεις τους είναι αφοσιωμένες στην αγάπη που αισθάνονται για τον σύντροφό τους και όχι σε πιθανό πόνο.

Ευτυχισμένη ζωή

Όσοι αγαπάνε ή είναι ερωτευμένοι σε έναν γάμο ζουν μια πολύ ευτυχισμένη ζωή, η οποία σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών ξεκινάει από τον πρώτο χρόνο συνύπαρξης και χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει.

Με πληροφορίες από naturalhealers.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Γιατί ο έρωτας κάνει καλό στην καρδιά σου;

 

Σχετικά άρθρα