Τσικνοπέμπτη 2019: Πού θα φάτε καλό κρέας στην Αττική;

Τσικνοπέμπτη αύριο και το έθιμο… επιβάλλει να φάμε κρέας. Η μια λύση είναι να κάτσετε σπίτι και να παραγγείλετε σουβλάκια. Η άλλη λύση είναι να πάτε με την παρέα σας κάπου έξω να… τσικνίσετε! Επιλέξαμε μερικά στέκια στην Αθήνα, όπου μπορείτε να βρείτε καλό κρέας και να περάσετε ένα όμορφο αποκριάτικο βράδυ!

Τρίγωνο

trigono paidakia

Στην Πλατεία των Καλυβίων δεσπόζει η ταβέρνα “Το τρίγωνο”. Για καλοφαγάδες που αγαπούν το κρέας. Κλασική… χασαποταβέρνα. Παϊδάκια για μεγάλη παρέα αλλά και πεντανόστιμες μπριζόλες σε μερίδες xx-l! Και φυσικά τα κρέατα συνοδεύονται με νόστιμες τηγανητές πατάτες και λίγες αλλά καλές σαλάτες! Για όσους δεν αγαπούν πολύ το κρέας, μπορούν να επιλέξουν μπιφτέκι, που είναι και νόστιμο και ιδιαίτερα χορταστικό. Αξίζει επίσης πολύ να δοκιμάσετε τη μοσχαρίσια μπριζόλα!

Πλατεία Καλυβίων: όταν βρεθείτε στα καλύβια ακολουθήστε την… τσίκνα και ο δρόμος θα σας βγάλει στο Τρίγωνο.

Αθηνών 36, Καλύβια Αττικής 190-10

Τηλ: 22990-48540, 6944-500034

Χριστόφορος

xristoforos

Επίσης στην Πλατεία Καλυβίων με παρόμοιο μενού και σε παρόμοιο στιλ με το Τρίγωνο. Οι απόψεις τόσο των ντόπιων όσο και των μη ντόπιων διίστανται για το ποια σερβίρει το καλύτερο κρέας ή τις μεγαλύτερες μερίδες! Δοκίμασε τα εξαιρετικά παϊδάκια προβατίνας και τη σταβλίσια μπριζόλα που είναι εξαιρετική!  Και φυσικά και εδώ τα ορεκτικά έρχονται σε μερίδες… οικογενειακές.

Μιχαήλ Καλαβρυτινού 11, Καλύβια Αττικής

Τηλ:  22990 48266

Μυρτιά

myrtia mpifteki

Οικογενειακή ταβέρνα με πεντανόστιμα πιάτα, ιδανική για οικογενειακές κυριακάτικες εξορμήσεις αλλά και χαλαρό φαγητό με φίλους μετά τη δουλειά. Οι μερίδες πολύ γενναίες, αξίζει να πάρετε μερικά πιάτα για τη μέση. Όπως και να χει προβλέπεται να… σκάσετε στο φαγητό! Στα highlights της το μπιφτέκι κοτόπουλο, σε μερίδα που δύσκολα καταναλώνει κάποιος μόνος του! Και φυσικά έχει πλούσια ποικιλία σε ορεκτικά και άλλα πιάτα για τους… χορτοφάγους της παρέας!

Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη

Τηλ: 21 0937 0708

Βase Grill

base grill athens

Φημισμένο στέκι στο Μπουρνάζι όχι μόνο για τους ντόπιους αλλά και για όλη την Αθήνα. Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι της εγχώριας σόομπιζ που περνάνε κατά καιρούς από το μαγαζί! Ωραίος, εκλεπτυσμένος χώρος για πιο… απαιτητικούς καλοφαγάδες που θέλουν μεν να φάνε κρέας αλλά σε ένα πιο σικ περιβάλλον! Αξίζει να δοκιμάσεις μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα και κόντρα φιλέτο, συνοδεία μεγάλης ποικιλίας κρασιών και μπύρας.

Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι
Τηλ: 210 5757455

Ο Τέλης

telis1

Λίγο πριν φτάσετε στην κεντρική Πλατεία της Πεντέλης, συναντάτε την ταβέρνα του Τέλη. Μέσα στα δέντρα, η ταβέρνα του Τέλη προσφέρει ωραίο φαγητό σε μια όμορφη ατμόσφαιρα! Αξίζει να δοκιμάσετε μπριζόλα γάλακτος και κοντοσούβλι! Για εσάς που δεν είστε πολύ του κρέατος έχει και πολύ ωραία μαγειρευτά! Επειδή έχει τεράστια αυλή με παιδική χαρά για τα παιδιά αλλά και πολύ ευρύχωρο εσωτερικό, ο χώρος ενδείκνυται τόσο για οικογενειακά γεύματα όσο και για εκδηλώσεις!

Πλατεία Αγίου Τιμοθέου, Πεντέλη

Τηλ: 210 8049255

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η ιδανική σαλάτα για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης!

Σαλάτα με ζεστό κατσικίσιο τυρί, αγκινάρες, πιπεριές και καρύδια

Τσικνοπέμπτη με παραδοσιακά έθιμα στην Αθήνα!

Καραμελωμένη πανσέτα με bbq σως για την Τσικνοπέμπτη

 

 

Σχετικά άρθρα