Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθαριστριών έξω από το υπ. Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από το πρωί στην οδό Αριστοτέλους μέλη των σωματείων εργαζομένων και καθαριστριών των νοσοκομείων Δρομοκαΐτειο, Άγιος Σάββας και Ελπίς, όπως και μέλη της Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Οι διαδηλωτές μαγειρεύουν συμβολικά έξω από το υπουργείο Υγείας φασολάδα, έχουν κρεμάσει ποδιές με τη λέξη «ανεργία» κι έχουν σηκώσει πλακάτ που γράφει το εξής: «ολιγαρκής αφθονία-των υπό απόλυση καθαριστριών». «Αυτή τη φράση είχε χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις του για την κατάσταση των Ελλήνων», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία δηλώνει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δύο πρώτα νοσοκομεία που απολύονται και του τρίτου ενάντια στην επαναφορά των εργολάβων.

Επίσης, προειδοποιεί ότι η διαμαρτυρία θα διαρκέσει όσο χρειαστεί «(μπορεί και για ημέρες) έως ότου πάρουν θετική απάντηση στα αιτήματά τους για μονιμοποίηση, σύσταση των οργανικών θέσεων ή έστω παράταση των συμβάσεων και ενιαίος διαγωνισμός».

«Οι καθαρίστριες που αποκαλέστηκαν τσίρκο από τον Αν. Υπουργό Υγείας θέλουν την δουλειά τους όπως η κυβέρνηση φρόντισε να εξασφαλίσει στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Η ψηφοθηρική τακτική της κυβέρνησης δεν θα περάσει», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ρεπορτάζ: Οι απολυμένες καθαρίστριες διηγούνται τον εφιάλτη τους

Συμβολική κατάληψη στο ΥΠΟΙΚ από τις καθαρίστριες

Σχετικά άρθρα