Σας ενδιαφέρει: Πότε πληρώνονται προνοιακά επιδόματα και ΚΕΑ

Πλησιάζουν οι ημερομηνίες που αναμένεται να καταβληθούν τα ποσά τόσο για τα προνοιακά επιδόματα όσο και για το ΚΕΑ από τον ΟΠΕΚΑ.

«Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων των προνοιακών, προγραμμάτων και λόγω Πάσχα, οι καταβολές των επιδομάτων και λοιπών παροχών θα γίνουν νωρίτερα», σύμφωνα με τον Οργανισμό Προνοιακών Παροχών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αναλυτικά, οι ημερομηνίες έχουν ως εξής:

  • Πέμπτη 18 Απριλίου

Θα καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα στο σύνολο των δικαιούχων. Θα εισπράξουν τα επιδόματα που δικαιούνται ως και τον Απρίλιο. Η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

  • Τετάρτη 24 Απριλίου

Θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης (ενοικίου) σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα ως τις 31 Μαρτίου και αυτή έχει εγκριθεί. Θα δοθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από τότε.

Επίσης,θα καταβληθούν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης μηνός Μαρτίου, οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Μαΐου σε δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες, τα προνοιακά επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ ως και το 2018 για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Μάλιστα, θα υπάρξει και εμβόλιμη πληρωμή ποσών επιδόματος παιδιού, για να αντιμετωπιστούν ορισμένες αστοχίες της πρώτης πληρωμής του 2019 σε περιορισμένο πλήθος δικαιούχων. Στην ίδια εμβόλιμη πληρωμή θα εξοφληθούν και αναδρομικά ποσά από το 2018.

Όπως διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΑ, η πληρωμή αυτή δεν αφορά στους δικαιούχους επιδόματος παιδιού 2019 για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο ή όσους υπέβαλαν αίτηση Α21 μετά τις 26 Μαρτίου. Όλες αυτές οι περιπτώσεις θα συμπεριληφθούν στην επόμενη πληρωμή του επιδόματος παιδιού για το 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί, όπως προβλέπεται, στα τέλη Μαΐου.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να πάρει η μητέρα μου το επίδομα ΟΠΕΚΑ;

Έτσι «χτίζεται» αφορολόγητο χωρίς κάρτα – Δείτε τις κατηγορίες

Αφορολόγητο: «Παράθυρο» για ακύρωση της μείωσης

Αλ. Τσίπρας για αφορολόγητο: «Όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μειωθεί»

Σχετικά άρθρα